Print
Category: 2002-2003
Hits: 1162

Yhteenveto ja tiivistelmä kymmenen vuoden takaa.


Kun joukkueen aktiiviset jäsenet alkoivat kevättalvella 2002 pohtimaan jääkiekkotoiminnan elvyttämistä Jokelassa, tuskin kukaan ajatteli, että jo seuraavana keväänä päästään viettämään joukkueen päättäjäisiä. Näin kuitenkin tapahtui.

Jokelasta ja lähiseuduilta sopivasti joukkueellinen entisiä joukkuetovereita ja kavereita, ja ensimmäiset treenit menivätkin vielä tasapainon hakemisessa. Monen vuoden tauon jälkeen lätkävarusteet tuntuivat ihmeen painavilta ja kankeilta. Onneksi pikkuhiljaa päästiin vauhtiin ja ajoittain peli muistutti jopa jääkiekkoa.

Uusimaa-liiga käynnistyi marraskuun alussa. Ensimmäinen ottelu Keskareita vastaan meni vielä taitoja hioessa, mutta pakkovoitto (4-5) sieltäkin onneksi irtosi mukaan. HC Galliata vietiin niin kuin jokaisessa ottelussa viime kaudella. Ottelumme olivat todella tasaisia, lukuunottamatta rökäletappioita Lepakot HT:ta ja PT-80:a vastaan. Sijoituimme Uusimaa-liigan alkusarjassa harmittavasti kuudenneksi, muutaman pisteen päähän ylempää jatkosarjaa.

Alempi jatkosarja sujui tuttujen kuvioiden mukaan, ja joukkue sijoittui jatkosarjansa toiseksi, vain yksi tappio tilillään. Kautta jatkettiin Syylari-cupissa huhtikuussa, josta tuli kolmas sija. Samana iltana kehdattiin siis päättäjäisiä viettää hymy huulilla.

Joukkueessa oli mukana monta konkari-kiekkoilijaa ja pitemmän tauon pitänyttä pelaajaa. Mukana oli myös monta täysin uutta pelaajaa. Näistä parhaiten mieleen jäivät pitkänhuiskea kaukaloiden rämäpää Jukka "Haffe" Häyrinen, joka valittiin vuoden tulokkaaksi tehoilla 8+1=9. Tsemppari-palkinnon ansaitsi toinen tulokas, Parolan vahvistus Sami Talvinen. Pistepörssin voiton vei Topi Fredriksson marginaalisella 1 pisteen erolla ennen toiseksi tullutta Mika Penttilää.