Alussa oli Haffe, Stenkko ja luonnonjää. Siitä se sitten alkoi.

Talvi 2002 oli hieno. Tammi-helmikuu oli poikkeuksellisen luminen ja pikkupakkaset hellivät talviurheilijoita. Näihin aikoihin oli myös Jokelan Urheilukentän luonnonjääkaukalo hyvässä kunnossa. Stenkko ja Haffe, keskenään tuttuja pesäpallopiireistä, viettivät paljon aikaa kaukalossa, eihän sitä tuohon aikaan opiskelijoilla Jokelassa muutakaan tekemistä ollut. Hurjien Lämärien ohessa puheltiin kaikenlaista kaukalon laidassa, ja heitettiinpä ilmoille myös puhe, että olisi mukava pelata jääkiekkoa hieman "vakavamminkin". Onneksi tuttavapiirissä oli monia muitakin kiekkoilusta kiinnostuneita kavereita, esim. Jysky, Säkäri, Pultsi, Sampo jne. joten idea alkoi päästä myös toteutusasteelle.

 

 

2. pääsiäispäivä, aprillipäivä vuonna 2002. Kellokosken hallilta on löytynyt pari vapaata vuoroa (yllättäen, ma ja ke alkaen klo 22.00 ). Pistettiin sana liikkeelle että kiinnostuneet höntsääjät voisivat ilmaantua hallille. Alkoi valtava varusteiden hamstraaminen (sillä harvalta löytyi tarvittava määrä oikeankokoisia varusteita). Huhujen mukaan lähiseudun urheiluliikkeet olivat huuli pyöreänä siitä kovasta kysynnästä mikä jääurheiluvarusteita kohtaa kesän kynnyksellä Jokelan suunnalta osoitettiin. Tähän aikaan kukaan ei ollut vielä kuulut huhujen mukaan mahtavasta Riihimäen Sportiasta.

"Kun kutsu kevään 'training campille kävi', alkoi kauhea jännitys. Omia kamoja ei tietenkään enää ollut, joten hain faijalta kamat lainaan. Hallille mentäessä oli jännä fiilis. Kun avasin pukukopin oven, oli hallilla yllättävän paljon tuttuja jätkiä. Marco istui vakiopaikassaan ja kehotti leikkaamaan parran pois. Enpä leikannut." (Stenkko)

Kevät höntsättiin parin vuoron turvin. Kesällä kipinä kasvoi ja alkoi huikea tutkimus - saataisiinko oikea joukkue kasaan? Saatiin. Ja saatiin myös harjoitusvuoro. Joka toinen keskiviikko Kellokosken Lushniki -hallissa. Voima-Kissat lahjoittivat meille ikivanhat kassarin kamat. Sampo löysi jostain kaapin perukoilta vanhan Tretjak -mallisen maskin ja kassaripula oli ratkaistu.  

Ensimmäinen kausi pelattiin legendaarisessa Uusimaa-Liigassa. Tässä höntsäsarjassa oli lämäri- ja taklauskielto. Joukkueina olivat mm. HC Gallia,  Wolf, PT-80 ja Lepakot.

Joukkueen kokoonpanoksi muodostui seuraava:

Maalivahdit:

 • Isokangas Juha
 • Pulliainen Tuomas "Pultsi"

Kenttäpelaajat:

 • Enlund Niilo
 • Fredriksson Topi
 • Harju Jussi
 • Huusko Toni
 • Häyrinen Jukka
 • Jokinen Jussi
 • Juntto Janne
 • Kiviniemi Joni
 • Koljonen Kalle
 • Lasala Tuomas
 • Mälkiä Sampo
 • Niemi Tommi
 • Ovaskainen Simo
 • Penttilä Matti
 • Penttilä Mika
 • Rantanen Jussi
 • Saari Tuomas
 • Salmi Marko
 • Sten Lauri
 • Talvinen Sami


Ennen kautta pelattiin pari harkkamatsia. Kaikkien aikojen ensimmäisistä kahdesta ottelusta ei jäänyt paljoa kerrottavaa. Ensiksi otettiin kuokkaan Gentlemaneilta 4-7 ja perään Voima-Kissoilta 4-8. Ottelun jälkeen joukkueen webmaster kirjoitti näin: "Joukkueen yhteen peluu hakee vielä uomiaan, samoin kuin lopulliset kentälliset. Hyviä yksilösuorituksia, mutta peli hävittiin puolustuspään virheiden takia. Tästä on kuitenkin hyvä lähteä liikkeelle, kun otetaan huomioon että kyseessä oli toinen joukkueen harjoitusottelu."

Sarjaottelut alkoivat marraskuussa. Ensimmäiseksi vastaan tuli Klaukkalalainen Keskarit, jonka KaVo voitti lukemin 4-5. Huikea voittoputki kasvoi, kun muutamaa päivää myöhemmin Kanarianlinnut kohtasivat kaikkien aikojen ensimmäisessä kotona pelatussa sarjaottelussa HC Gallian. Ottelu päättyi Kanarianlintujen murskavoittoon lukemin 5-4 huikean 25 henkilön yleisömäärän edessä.

 "Toisen erän alussa joukkueemme herpaantui hetkeksi ja vihollinen pääsi tuikkaamaan ottelun ainoan onnenkantamoisensa hyvin pelanneen Juha Isokankaan taakse. Kun toista erää oli pelattu 9 minuuttia ja 52 sekuntia  nousi edellisessä ottelussa vaisusti pelannut, Riihimäelle kesäksi lainattu mutta muuttoa takaisin Jokelaan suunnitteleva Jokelan oma poika, Järvenpääläisten naisten perjantai ja lauantai-iltojen painajainen, Jukka "Haffe" Häyrinen kotijoukkueen sankariksi tekemällä avausmaalin. Tästä intoutuneena iski Jussi Rantanen voittomaalin kun edellisestä oli kulunut vain 28 sekuntia. Kun vielä kolmannen erän alussa Haffe onnistui tiukan ylivoimapainostuksen jälkeen ronkkimaan kiekon vastustajan maaliin oli kavolais- kapteenilla, Marcolla täysi työ saada joukkueensa uskomaan että peliä on vielä melkein kokonainen erä jäljellä ja mitä tahansa voi sattua."

Syyskierros jatkui Lohjan matkalla. Tästä reissusta on parhaiten jäänyt mieleen kapteenimme pelkotilat. Eräs pankkityöntekijä tapasi tulla harkkoihin kamat päällä. Kun kyseinen pelaaja kutsui Il Capitanon matkaseuraksi synkälle Lohjalle, ei kutsusta voinut kieltäytyä. Ainoa pelko oli, tulisiko kyseinen herra sotisovassa myös Lohjalle. Kotimatkalla haju saattaisi olla melkoinen. Näin ei kuitenkaan käynyt, kyseessä taisi olla ainoa kerta, kun näimme pelaajan siviilit päällä parin kauden aikana. Lohjalta jäi muistoksi nolla pistettä katkeran 5-4 -tappion jälkeen.

"Yleinen mielipide oli ottelun jälkeen että joukkueemme kaatui puolustuspään töppäilyihin ja hyökkääjien saamattomuuteen. Ainoana joukkueesta puhtaat paperit sai maalivahti Tuomas Pulliainen. Toki hyviä  yksilöitä omalla tasollaan olivat myös nähtävästi sinikeltaisen sydämen omistava, aina loppuun asti taisteleva ja varmasti joukkueelleen pelaava kapteenimme Marco. Pippurinen Jussi Jokinen loi taas vaarallisia maalipaikkoja vastustajan päädyssä, tosin tällä kertaa tuloksetta. Pientä hämmästystä herätti ottelun lopulla hermonsa menettänyt vastustajan numero 7, joka käytti törkeästi hyväkseen  järkälemäistä ruumiinrakennettaan taklaamalla kaikkea liikkuvaa. Onneksi tämä pelin jälkeen tekosiaan anteeksi pyydellyt nuorukainen ei kuitenkaan onnistunut vahingoittamaan ketään."

Loppu syksy sujuikin enemmän tai vähemmän synkissä merkeissä. Kaksi kotiottelua, toinen Riihimäen PlayTeamia, toinen Hyvinkään Lepakoita vastaan, maalierolla 2-21. Onneksi meno muuttui ensilumien sataessa maahan.

 


Joulukuun puolessa välissä matkattiin Keravalle pelaamaan hurja taistelu Wolfin ja Kanarianlintujen välillä. Ottelu päättyi halonhakkuutalkoiden jälkeen Kanarianlintujen 4-6 -voittoon. Nimimerkki "kaukaloiden herrasmies" kirjoitti ottelusta seuraavasti:

"Mailaa tuli vasemmalta, mailaa tuli oikealta. Puutavaraa oli ilmassa niin paljon, että ammattilaismetsuritkin olisivat olleet tilanteesta ylpeitä. Joku pakki ampui viivalta kiekon mun kasseille ja sieltä se ohjautui kulmaan. Uskomatonta vääntöä maalilla.  Jokinen ampui kiekon maalille ja maalivahti meni jäihin, jonka jälkeen rankaisin maalivahtia Haffelta opitulla rystylätyllä. Eivät ne Jokelan Hornankattilan jäillä vietetyt oppitunnit ole turhaan menneet."

Kyseisessä ottelussa nähtiin myös jotain ennennäkemätöntä. Janne "Myrkkyjuna" Juntto teki Kanarianlintujen johtomaalin. Tätä seuranneita tuuletuksia on moni muistellut. Seuraava kommentti otteluraportista:

"Voiman pyöritys jatkui, ja seuraavassa vaihdossa Janne "Juna" Juntto rankaisi lisää vastustajia. 1-2 oli tosiasia. Kauden upeimmat tuuletukset nähtiin "Junan" voitontanssissa. Tästä kalpenevat jopa  jenkkifutaajat. Tässä vaiheessa vaihtoaitiossa nähtiin Pertti 'joojoo, mä tuun alas ihan just' Lasalan hiljaa manailevan: 'Uskomatonta... Sampo tekee maalin, Stenkko tekee maalin, jopa Juntto tekee maalin.... miksen mä onnistu???' - noh, Petu, kaikki aikanaan, kyllä se sieltä tulee..."

Tuli kevät, ja kuten tavallista, Kanarianlintulauma hupeni. Niilo, Jussi ja Juha lähtivät katosivat kokoonpanosta samalla kun alkusarja läheni loppuaan. Tarinat eivät kerro mihin kentällinen jätkiä katosi - osa puhuu pikkujoulun ylilyönneistä, osa kertoo tarinaa varusmiespalveluksesta. Ennen Uusimaa-liigan loppusarjaa pelattiin vielä ottelut BB:tä (7-10 pataan) ja Gentlemeniä (4-2 pataan) vastaan. Kolmella voitolla varmistettiin paikka Uusimaa-liigan alemmassa jatkosarjassa.

Keväällä pelattiin myös jo nykyisin perinteeksi muodostunut KaVo - Wanha Voima -ottelu. Kuten alkuaikoina asiaan kuului, tuli ottelusta häviö lukemin 4-5. Kohtasimme myös "Voimakkaat", sekalaisista Jokelan kylähulluista koostuvan joukkueen. Kentällä hääri mm. Ari Uusitalo ja maalia vartio Jarmo Laiho, molemmat tuttuja KaVon kori- ja pesäpallon vastuutehtävistä.

Uusimaa-Liigan jatkosarja käynnistyi lupaavasti. Ensiksi nuijittiin HC Gallia (taas) lukemin 2-7 ottelussa jossa Petu sai häädettyä ilmeisen suuren apinansa selästä ("Sen enempää niitä erittelemättä maalinteossa onnistuivat Tommi, Topi, Haffe, Jori sekä uskomatonta mutta totta PETU (joka teki sen missä allekirjoittanut epäonnistui eli siirsi kiekon maalin edestä tyhjään maaliin). Kauden ensimmäisen maalinsa jälkeen mies oli yhtä suurta hymyä!"). Keskarit nuijittiin lukemin 10-1 ennen kevätkauden suurinta romahdusta. Joukkue oli juhlinut Voimailu ja Urheiluseura Kaukasten Voiman 80-vuotissynttäreitä hieman liian rankasti, ja lauantai-illan myöhäispeli Wolfia vastaan päättyi murskaaviin 14-1 -lukemiin. "On mahdollista, että osa joukkueesta oli juhlinut liikaa vielä muutama tunti ennen ottelun alkua."

Kanarianlinnut kohtasivat vielä HC Gallian kolmannen kerran kauden aikana, voittaen kamppailun lukemin 6-4. Huomioitavaa on, että ottelun viimeinen erä alkoi 2-4 -tappioasemasta.

Kauden viimeisessä sarjapelissä kohdattiin jälleen Keskarit. Ottelu päättyi näytösnumeroihin 2-9. Huomioitavaa on, että vastustajan toisen maalin teki kapteenimme Marco. Haffe muistelee: "Mulla tulee ekana mieleen Maken oma maali, kun johdettiin jotain 24-0 ja pultsille oli luvassa kossupullo nollapelistä. Hallittu nosto rystyltä yläpeltiin."

Kausi päättyi HC Gallian järjestämään turnaukseen Kellokoskella. Legendaarista Syylaricupia seurasivat päättäjäiset Nykiön Majalla Jokelassa.

 

Vuoden tulokas Haffe, tsemppari Sami, pistepörssin voittaja Topi ja harjoittelija Stenkko

 

Kauden 2002-2003 otteluiden tulokset:

Harjoitusottelut:

 • 23.10.2002 KaVo - Gentlemen 4-7
 • 30.10.2002 KaVo - VoimaKissat 4-8
 • 11.01.2003 KaVo - Voimakkaat  10-2
 • 08.02.2003 KaVo - Wanha Woima 4-5


Alkusarja:

 • 03.11.2002 Keskarit - KaVo 4-5
 • 06.11.2002 KaVo - HC Gallia 4-1
 • 11.11.2002 HNT - KaVo 5-4
 • 20.11.2002 KaVo - Lepakot 2-11
 • 04.12.2002 KaVo - PT-80 0-10
 • 14.12.2002 Wolf - KaVo 4-6
 • 15.01.2003 KaVo - BB 7-10
 • 22.01.2003 Gentlemen - KaVo 4-2

Loppusarja:

 • 12.02.2003 KaVo - Wolf 5-5
 • 23.02.2003 HC Gallia - KaVo 2-7
 • 26.02.2003 KaVo - Keskarit 10-3
 • 08.03.2003 Wolf - KaVo 14-1
 • 12.03.2003 KaVo - HC Gallia 6-4
 • 23.03.2003 Keskarit - KaVo 2-9

"Syylaricup" (ensimmäinen HC Gallian turnaus):

 • 12.04.2003    HC Gallia - KaVo 1-3
 • 12.04.2003 KaVo - East City Animals 3-12
 • 12.04.2003 KaVo - Vipers 9-2
 • Loppusijoitus kolmas

 

Ensimmäiseltä kaudelta mieleenpainuneita asioita:

 • Parhaan pelaajan palkinnot. tuoppi Jokelan Wanhassa Mestarissa. Ja Kultahaarukan palkinto alkukauden parhaalle pelaajalle. Jysky sai lapun, jossa luku "Ilmainen Pizza" -stenkko
 • (Alaston)kalenterikuvaussessiot. Otettiin mooonia kuvia Urheilukentän pukukopilla, jäällä, punttisalilla. Sitä tarina ei kerro päätyivätkö kuvat koskaan kalenteriin. Voi hyvinkin olla, että joku niistä pulpahtaa vielä joskus pinnalle. Toivottavasti kuitenkaan ei! -lukuisat lähteet
 • Mulla tulee ekana mieleen Maken oma maali, kun johdettiin jotain 24-0 ja pultsille oli luvassa kossupullo nollapelistä. Hallittu nosto rystyltä yläpeltiin. Muistaakseni klaukkalassa. -haffe
 • Ikimuistoinen ottelu Wanhaa Voimaa vastaan -pultsi
 • Junton ekan maalin tuuletukset keravalla, kaveri luisteli ympäri kenttää ja me muut yritettii ajella se kylmäks et lopettais sen -matti

Muita knoppitietoja:

 • Sampo hoiti ensimmäisen kauden jojo tehtävät kunniakkaasti ennen kuin luovutti tehtävät GM:lle.
 • Galle pelasi kaikkien aikojen ensimmäisesä KaVon kotiottelussa Wanhaa Voimaa vastaan.
 • Googlen kuvahaku alkoi näihin tuottaa hakusanalla "noppanilkat" kuvaa Haffesta luistimilla
 • Joukkueen kantapaikkana toimi ensimmäisten vuoden ajan ravintola RT Järvenpäässä. Myöhemmin samainen ravintola asetettiin jäsentenvälisellä sopimuksella sakkotuomion uhalla boikottiin.
 • Ensimmäisen varsinaisen kauden aikana kokeiltiin myös jääharjoituksia Jokelan hornankattilassa. Aikamme gladiaattorit olivat kuitenkin jo ehtineet vieraantua juuriltaan niin pahasti, että pelaajiston painostuksesta idea haudattiin vähin äänin muutaman kerran jälkeen.
 • Kuvia tuolta kaudelta löytyy lisää täältä

Muista tsekata päävalikon "Uutiset" alta löytyvät otteluraportit, tilastot jne vuodelta 2002!

 

{fcomment}

Joomla templates by a4joomla