Ja millä tavalla! Ensilumen putoillessa keskiviikkoiltana Hyrylän jäähallin katolle, oli viime viikon nöyryyttävä (2-7) snadiliigatappio kuin muisto vain, kun urhomme kävivät sotaan V-divisioonan alkusarjan kärkikamppailussa vakuuttavasti sarjan aloittanutta RAMS:ia vastaan. Yhtenä rintamana taistellut kolmetoistamiehinen keltapaitojen armeija tykitti taululle tylyt 7-3 lukemat ja aloitti näin toden teolla taistelun oman lohkonsa voitosta.

Ja millä tavalla! Upeampaa taisteluvoittoa ei läpi ottelun äänekkäästi tanssinut ja laulanut kotiyleisö olisi joukkueeltaan varmasti voinut toivoa. Raudanlujia lämäreitä, luita murskaavia taklauksia, uskomattomia jalkakyniä, sekä mahtavia torjuntoja. Niistä on hieno jääkiekko-ottelu tehty! Ennen ottelun alkua hallin käytävillä velloi hurjia huhuja vierasjoukkueen pelaajien edelliskausien otteista pääkaupunkiseudun A-junioreiden SM-sarjatason joukkueissa. Nämä osoittautuivat kuitenkin pääministerin lautakasan veroisiksi perättomyyksiksi viimeistään ajassa 1:30, kun Sami Nummi vei Jartsa Ahokkaan erinomaisen esityön jälkeen kotijoukkueen vahvan tuntuiseen 1-0 johtoon komealla maalillaan! Eikä ehtinyt kulua edes viittä minuuttia edellisestä, kun Nummi oli jälleen pahanteossa. Ensimmäinen erä pelattiinkin kirjaimellisesti yhtä päätyä KaVon latoessa taululle tylyt 4-0 lukemat.

Ottelun toinen erä meni, ehkä jopa hieman yllättäen vihollisen komennossa ja niinpä erän jälkeen taululla komeilivatkin perinteiset jääkiekkolukemat 4-2. Viimeiseen erään valmistavalla mehutauolla kotijoukkue kuitenkin yhteistuumin päätti, että tätä ottelua ei päästetä lipsumaan käsistä, ei vaikka mikä tulisi. Ajassa 34 minuuttia ja osia, päätti taistelun ruumiillistuman lailla pelannut kenttä Valariutta-Turunen-Ahokas panna ison vaihteen päälle. Tuloksena vastustajan selkärangan katkaisseet kaksi komeaa maalia reiluun kahteen minuuttiin. Koko joukkueen kova kesäharjoittelu, uskomaton into ja tinkimätön taistelutahto mahdollistivat sen, että maalipaikoista jaksettiin taistella aivan ottelun viime minuuteille asti, siitäkin huolimatta, että peli oli jo ratkennut. Näinpä itäpäädyn sikakatsomon (naisedustajien) ehdoton suosikkipelaaja Sampo Mälkiä pääsi rusikoimaan todellisen tahtomaalin aivan ottelun loppuhetkillä. Kentänlaitatoimittajan saamien tietojen mukaan Sampo on edellisen kerran onnistunut maalinteossa kaudella 03-04, joten iso apina on nyt pois noilta ladonoven levyisiltä harteilta.

Ottelun jälkeen lehdistöpalaverissa joukkueenjohto kertoi, että vierailijat aiheuttivat suurta hämmennystä ennen ottelun alkua suorittamalla erinäisiä (nais)voimistelunomaisia liikkeitä hallin käytävillä, tarkoituksenaan ilmeisesti aiheuttaa sekaannusta ja hämmennystä kotijoukkueen riveissä jo ennen kun ensimmäistäkään varustetta olisi ehditty pukea päälle. Tilanteesta hieman häkeltyneet kavolaiset olivat kuuleman mukaan kuitenkin rauhoittuneet välittömästi sen jälkeen, kun asiaan oli saatu (lähes) maisteristason varmistus ihka oikealta liikuntatieteilijältä. Kysymyksessä ei nimittäin ollut mistään yläkerran herroja vikittelevästä sotatanssista, vaan ylemmillä sarjatasoilla tuikitavallisesta alkuverryttelystä. Lehdistötilaisuudessa kävi myös harvinaisen selväksi, että omiensa otteissa joukkueenjohto oli eniten tyytyväinen kovan karvauspelin lisäksi varmaakin varmempaan maalivahtipeliin. Tällä kertaa torjuntavuorossa oli Mölsän AP, jonka varma esitys ei taaskaan jättänyt moitteen sijaa, sillä vastustajan kolme maalia voidaan kaikki laskea kenttäpelaajien laiskottelun seurauksena syntyneiksi. Joukkueen vahvasta maalivahtitilanteesta kertoo myös se, että vaikka kautta on takana jo viisi ottelua, ei maalivahtilegenda Juha Isokankaalle ole tehty vielä yhtään maalia!

Vaikka voitto oli a.) hieno ja b.) ansaittu, ei nyt ole todellakaan aikaa jäädä nautiskelemaan siitä turhan pitkäksi aikaa. Jo perjantaina on nimittäin vuorossa seuraava tiukka taisto Pasilassa, sipoolaisen merimiehen rakennuttamassa hallissa. Tuolloin snadiliigan ottelua isännöi Karjut ja mikäli hallihuhuihin on uskominen, tullaan tuo ottelu aloittamaan Diili-ohjelmastakin tutun Jethro Rostedtin esittämällä turggulais-suomalaisella versiolla kappaleesta Maamme - Vårt Land. Mene ja tiedä.

KaVo-RAMS 7-3

Tehoilijat: Nummi 2+0 (2 min), Ahokas 1+2 (2 min), Turunen 1+2, Valariutta 1+1, Hartonen 0+2 (2 min), Mölsä 45 torjuntaa