Maanantai-illan kärkikamppailussa Kanarialintulauman ja HaKi Teamin välillä ei maaleilla juhlittu. Sen sijaan nähtiin paikoitellen asemasotaa muistuttanutta keskikenttäkamppailua, hienoja torjuntoja, tolppalaukauksia sekä yksi tyylikäs rangaistuslaukausmaali. Lopulta joukkueet laittoivat pisteet tasan loppulukemin 1-1 ja kotijoukkue lähtee osaltaan joulutauolle jännittävistä asemista. Onko Paha Pukki matkalla joukkueen pikkujouluihin? Kuinka moni rookie-pelaaja haluaa päästä Pahan Pukin polvelle? Onko tästä uutisesta muodostumassa ikärajoitettu? Lue lisää!

Pahoitteluni, rakas lukija sitä, että en ehtinyt aktiivisesti raportoimaan joukkueen viimeaikaisista otteista. Multimiljonääriplayboyn elämä on rankkaa eikä aina ehdi tekemään leipätyötään kaiken maailman kissanristiäisten, somepreesensjuttujen ja muiden nykyihmisille tärkeiden asioiden ohella. Onneksi kuitenkin Kanarialintulauman syyskauden viimeinen kotiottelu on tapaus, johon allekirjoittanutkin pääsi irtautumaan ja kirjoittamaan muutaman rivin.

Parhaillaan IV-divisioonan runkosarjan kärkipaikkaakin hallussa pitäneen keltanuttuisen joukkion alkukausi on sujunut varsin mallikkaasti. Ensimmäisellä kierroksella lähes voittamaton nippu on tukevoittnut jalansijaa neljän parhaan joukossa ja tuon joukkion (KaVo, HaKi, Dynamo) kesken kaikki on vielä auki. Tätä silmälläpitäen maanantainen ottelu olikin mielenkiintoinen; neljän pisteen ottelu kahden huippuunsa viritetyn koneen välillä.

Saavun hallille jääkoneen poistuttua kaukalosta. Yli-innokas tuomaripari keskeyttää joukkueiden alkurutiinit heti alkuunsa viheltämällä pilliin ja käynnistämällä pelin ennen kuin koti- tai vierasjoukkue, maalivahdit taikka toimitsijakolmikko on valmiina illan koitokseen. Shokkeeraavasta alusta toipuu parhaiten vierasjoukkue, joka voittaa aloituksen, pelaa kiekon alas pakki-pakki -kuviota hakien ja heittää kiekon kotijoukkueen päätyyn. Masa on vielä hörppimässä vettä, kiristämässä räpylää ja ottamassa teräsuojia pois jalasta ja vierasjoukkue siirtyy 0-1 -johtoon vain 27 sekuntin pelin jälkeen. Tähän on onneksi totuttu, Kanarialintulauma pelaa parhaiten kulmaan ahdistettuna, altavastaajana ja alakuloisena. Kotijoukkueen kolme ketjua ja viisi pakkia pääsevät nopeasti pelirytmiin kiinni, ainakin näennäisesti. Ensimmäisessä erässä merkitään nimittäin Masalle 16 torjuntaa vastustajan neljää torjuntaa vastaan. Parin kakkosen lisäksi erässä ei muita tapahtumia nähdä.

Toisessa erässä puoliuninen kotijoukkue alkaa pikkuhiljaa heräilemään. Syötöt napsahtavat ajoittain myös omien lapaan ja kotijoukkueen peli-ilme kirkastuu. Erän puolivälin paikkeilla päästään kokeilemaan ylivoimaa, jonka aikana kolistellaan pari kertaa tolppaa, mutta vain ihme pitää vierasjoukkueen johdossa. Pirteintä ilmettä esittää legendaarisen Tuomiopäivän Kentän (Stenkkö - Mägliä - McHayrye, 360kg) reinkarnaatio Valis - TakaReisiVille - Mika ( nippanappa 300kg) jonka karvaus saa paikoitellen vastustajan hätää kärsimään. Lopulta usko omaan duuniin tuottaa tulosta kun Valis pääsee läpiajoon. Vastustajan hitaalla ja kankealla puolustajalla ei ole muuta mahdollisuutta kuin koukata jalat alta; tuomari nostaa kädet ristiin pään päälle, RikuK asettuu kiekon kanssa keskipisteeseen ja tasoittaa ottelun lukemiksi 1-1.

Näistä lukemista kolmanteen erään.

Viimeistään kolmannessa erässä kotijoukkueen tekeminen vapautuu. Kiekko painetaan väkisin vastustajan päätyyn ja vierasjoukkue pääseekin omalta alueeltaan pois lähinnä hätäisten purkukiekkojen avulla. Viimeisellä minuutilla tarjotaan kotijoukkueelle vielä voiton avaimia vastustajan ottaessa kaksiminuuttisen; ikävä kyllä tälläkään kertaa ei päästä tolppaa lähemmäksi ja loppusummerin soidessa ottelu päättyy tasalukemin 1-1.

IV -divisioonan runkosarja jatkuu loppiaisena, kun KelA Chiefs saapuu Hyrylään.