Kanarialintulauma vieraili eräänä syksyisenä torstai-iltana Hernesaaressa testaamassa paikallisen Dynamon vireen. Kuka söi uhopuurot? Kenen rotsi oli auki? Ja ennen kaikkea kuka vei kamppailusta pisteet kotiin? Se selviää tuossa tuokiossa.
Hesa on hieno paikka. Meille böndeläisille Hesoihin matkaaminen tuntuu aina jännittävältä. Käsittämätöntä, että vielä tänä päivänä R-juna kuljettaa tällaisen maalaistollon Isolle Kirkolle reilusti alle kolmessa vartissa. 
 
Tänään ei kuitenkaan olla matkalla Isolle Kirkolle vaan Hernesaareen. Hernesaari. Tuo paikka, jossa tuulee aina. Tuo paikka, jossa on aina helvetin kylmä. Tuo paikka, josta jokainen haluaa pois niin nopeasti kuin mahdollista. Tähän kun lisätään päälle pääkaupunkiseudun pienimmät kaukalot, heikoin jää ja enemmän vankilaa muistuttavat pukukopit ja suihkutilat voi jokainen kuvitella olosuhteet illan kamppailulle.
 
 
Ihminen kasvaa parhaiten epämukavuusalueella, sanotaan. Matkailu avartaa, sanotaan. Nämä seikat sekä kauniisti esitetty kutsu kotijoukkueelta ovat mitä parhaimpia motivaattoreita herättelemään talvihorrokseen vaipuvan kehon ylös kotisohvalta.
 
Ystävällinen kutsu kotijoukkueen esittämänä.
 
 
Matka pelipaikoille taittuu kuitenkin mukavasti fanibussin kyydissä (https://www.youtube.com/watch?v=DUexzDFhWtM). Ainoa narina kuullaan ottelun alkamisajasta. “Kroppa ei ole vielä herännyt pelaamaan klo 19.45”. “Kuka on keksinyt pelata kiekko Hernesaaressa ruuhka-aikaan?” “Puolitoista tuntia Jokelasta Hernesaareen?” Nämä lauseet kiteyttävät hyvin vierasjoukkueen pukukopin vähintäänkin rauhalliset tunnelmat vartti ennen kuumaakin kuumemmaksi ennustetun ottelun alkua. Onneksi vielä viime hetkillä useampikin kimppakyytiläisten retkikunta saapuu hallille ja komea Miikasta, kolmesta ketjusta ja viidestä pakista koostuva kokoonpano on valmis taistoon.
 

Holmakin ehti peliin.
 
“Tuomarit tason mukaan” on usein kulunut fraasi jääkiekossa. Tämä pitää myös usein paikkaansa. Heti ensimmäisestä vaihdosta lähtien nähdään kuinka kotijoukkue taklaa tyylikkäästi selkään tilanteen ulkopuolella, reilusti tilanteen jälkeen ja yrittää irrottaa Judelta hampaat huitomalla (Joke’s on you - kaveri on oppinut ruuvaamaan tekarit suusta ennen peliä). Tuomari kuittaa nämä aina toimivalla “en nähnyt, seurasin pelitilannetta” -kommentilla. Onneksi otteet vähän rauhoittuvat uhopuuroa napsineen kotijoukkueen kotijoukkueen osalta ja vakavimmilta vammoilta säästytään. Erän aikana päästään pari kertaa testaamaan ali- ja ylivoimaa mutta nämäkään erikoistilanteet eivät tuota ihmeempiä tuloksia. Ensimmäiselle erätauolle siirrytään lukemista 0-0. Kakkoset Joonakselle huitomisesta ja Hegelle ryntäämisestä tilanteesta, joita toiseen suuntaan katsottiin läpi sormien noin 4-5 kpl. Tänään niin pelin taso, tuomarien taso kuin jään taso korreloivat toisiaan.
 
Julle laukoo. Jippo ja Jantunen tekevät maskia.
 
Muutaman hetken huilin jälkeen kiekko tippuu jäähän ja kuten aiemminkin, myös toisen erän alku alkaa ilman Suurta ja Mahtavaa, koko Jääpalatsin täyttävää DynamoShow’ta. Ei näy, ei kuulu. Sen sijaan nähdään mummonpierua muistuttava kotijoukkueen avausmaali kun kiekko kimpoilee luistimen, tolpan ja patjan kautta maaliin. Kotijoukkue siirtyy 1-0 -johtoon pieneksi hetkeksi. Kanarialintulauma ei tästä hätääntyisi - ja miksi hätääntyisikään kun kotijoukkueen otteet ovat mitä ovat? Kohta nähdäänkin illan komein maali, kun Antti ja Julle heittävät pari klap-klap -syöttöä omassa päässä jonka jälkeen Julle tarjoilee nätin lätyn vastustajan siniviivalle Hegelle. Kaksi punapaitaista pelaajaa yrittävät kovasti roikkua Heikin hihoissa joka vahvalla liu’ulla kurvaa kotijoukkueen maalille ja nostaa yhdellä kädellä rystylätyn takaylänurkkaan. Peli on tasoissa, vierasjoukkueen fanikatsomo on haltioitunut ja Dustin päättää samalla hetkellä lopettaa kiekkouransa. Kotijoukkueella alkaa homma mennä tunteisiin ja Kanarialintulauma pääsee harjoittelemaan lisää ylivoimaa. Kiekko saadaan kiertämään ja tolppiin kilautellaan useammankin kerran, mutta lukemat pysyttelevät tasanumeroissa erän loppuun saakka.
 

Heikki hoitaa.
 
Kolmas erä käynnistyy tutulla Kanarialintushow’lla. Vierasjoukkueen runsaslukuiset (4) fanit ovat haltioissaan kun Keltainen Vaara pyörittää ylivoimapeliä vastustajan päädyssä. Klap-klap -peli tuottaa tulosta: Hege ja Riku “Kaukasten Kakko” K. alustavat tilanteen ja Antti iskee kiekon reppuun. Vierasjoukkue siirtyy johtoon lukemin 1-2. Kotijoukkueen junnuilla homma meinaa mennä tunteisiin; kulmapainit muuttuvat kirjaimellisiesti Pohojammaalaisten kansallislajiksi. Kotijoukkueelle 2+2min, “Niskalenkki”-Immoselle kakkonen. Ylivoima ei tuota tulosta ja vastustajan jätkä päästetään jäähyltä jopa 10 sekuntia liian aikaisin. Tämä ei haittaa, RikuK-Antti -tandemi toimittaa kiekon reppuun toisen kerran ja vierasjoukkue siirtyy kahden maalin johtoasemaan (toim. huom. Toimitsijat vetävät homman vihkoon ja maali merkataan ylivoimamaaliksi, mairittelevaa tilastojen valossa mutta ei totta). Worst Lead In Hockey osoittautuu jälleen todeksi, kahden maalin johtoasema pelataan lepsusti ja parin minuutin päästä vastustaja kaventaa lukemiksi 2-3. Tämä käynnistää pienimuotoisen paniikkimoodin keltanuttuisessa vierasjoukkueessa. Tätä ei helpota se, että Jude päättää pelata itsensä ulos vuoden Gentleman Trophy -kamppailusta ottamalla koukkauskakkosen. Tämä kuitenkin kestetään ja alkaa viimeisen viiden minuutin trilleri. 
 
Miika torjui lähes kaiken.
 
Viimeinen viisiminuuttinen muodostuukin varsinaiseksi jännitysnäytelmäksi. Kiekkorohkeata hyökkäyspeliä edelleen pelaava vierasjoukkue dominoi kentän tapahtumia. Kotijoukkue saakin tästä aikaiseksi pari vastahyökkäystä ja pari näennäisen vaarallista tilannetta Miikan maalille ; nivuset vetreäksi illan aikana saanut kassari kuitenkin selvittää tilanteet ilman suurempia ongelmia. Nöyryytyksen kokeneilla kotijoukkueen pistelingoilla tilanne meinaa kuitenkin mennä tunteisiin eikä tilannetta auta punakoneen ottama kaksiminuuttinen. Ilman maalivahtia tasakentällä hakenut kotijoukkue ei kuitenkaan pysty tasoittamaan ottelua ja ottelu ratkeaa viimeistään siinä vaiheessa kun RikuK heittää kiekon tyhjään reppuun pari sekuntia ennen päätössummeria. Kaksi pistettä matkaavat Jokelaan, Mauno kiittää ja kuittaa!
 
Seuraavan kerran kanarialintulauma on tulessa tulevana maanantaina, kun kotiluolassa vastaan luistelee aina vaarallinen ja yllätysvalmis LT Kings Team. Tervetuloa!
 
 
Tehopisteet:
 
 • Antti 2+1
 • RikuK 1+2
 • Hege 1+1
 • Julle 0+1
 
Jäähyt:
 
 • Antti 2min
 • Jude 2min
 • Mika 2min
 • Joonas 2min
 • Hege 2min
 
Torjunnat:
 
 • Miika 26, 92.86%
 • Vastustaja 26, 89.66%
Joomla templates by a4joomla