Syksyn pystyy ennustamaan monista asioista. Aurinkoiset päivät eivät enää tahdo lämmittämään terassilla toppatakissa Kesän Viimeistä Tuoppia ryystävää kulkijaa. Muuttolinnut suuntaavat etelään samalla kun päivät muuttuvat yhä lyhyemmiksi ja keltanuttuisen Kanarialintulauman taival kohti Jääkiekon Eteläisen Alueen IV-divisioonan Mestaruusmittelöitä alkaa. Hyppää kelkkaan, rakas lukija, kun käymme pikakelauksella läpi joukkueen alkukauden tapahtumat!

Aloitamme tämänkertaisen otteluraportoinnin paljastamalla kolmen viimeisen ottelun lopputulokset ensimmäisenä: 4-4. 5-5. 2-2. Kolme ottelua, kolme tasuria. “Voittamaton KaVo” kuten yltiöoptimistinen helppoheikki asian ilmaisisi.

Vaikka nyt eletäänkin jo lokakuun alkupuolta on Hyrylän Hornankattilassa hikoiltu jo lähes kahden kuukauden ajan.  Aikaisemmista kausista poiketen tänä vuonna Kanarialintulauman ympärillä on kuitenkin kohistu aikaisempaa enemmän - eikä ihme! Syyskuun puolivälissä käynnistyneen harjoitusottelukauden polttavin puheenaihe - Jipon lommottuneiden poskien lisäksi - on nimittäin ollut kotiotteluiden uusi alkamisajankohta. Poissa ovat keskiviikkoiset puolenyön kotimatkat, seitsemäntoista vuoden korpivaelluksen jälkeen Keltainen Vaara pelaa kotiottelunsa Prime Time -aikaan maanantaisin klo 21.00 alkaen! Tämän shokkiuutisen vuoksi allekirjoittanut ei kyennyt suoriutumaan ottelutapahtumiin paikalle ennen virallista eilistä kauden ensimmäistä kotona pelattua sarjaottelua. Maunolla kuitenkin kuulee kuiskauksia joka puolelta (eikä tämä johdu pelkästään lääkityksen tasosta) joten voimme käydä läpi myös muiden otteluiden raportoinnin.

KaVo - KelA HC 4-4.

Kauden ensimmäinen kamppailu pelattiin jo syyskuun puolivälissä sitä Kellokosken Toista joukkuetta vastaan KelA HC:n vierailessa Hyrylässä. Molempien joukkueiden lavassa polttanut kiekko löysi tiensä molemmista maaleista neljä kertaa eikä ottelusta jäänyt jälkipolville juurikaan kerrottavaa - Jipon sakkojen rajamailla olevia tuuletuksia lukuunottamatta.

MaVe - KaVo 5-5.

Viime lauantaina Kanarialintulauma vieraili Malmilla paikallisen Raittius- ja Virkistysseura Vedon vieraana aloittaen samalla varsinaisen taipaleensa tämänvuotisessa IV-divisioonassa. Runsaasti erikoistilanteita  (vastustajalle 38 minuuttia jäähyjä) sisältänyt, äärimmäisen rikkonainen peli ei tarjonnut kokonaisuutena mitään suurta kiekkojuhlaa viimeistä viittä minuuttia lukuunottamatta. Yleensä tällaiset matsit on hävitty joten yksikin piste on hyvä kotiinvieminen. Tilastot löytyvät http://www.tilastopalvelu.fi/ih/gamereport/report/gamereport.php?gameid=12471&season=2020 .

• Vastustaja 44 89.8%

KaVo - KJT Haukat Team IV-Divisioona 2-2.

Syyskuun viimeisenä maanantaina pelattu paikallisottelu KaVo - KJT Haukat Team IV-Divisioona (tms) sitä vastoin taas tarjosi runsaslukuiselle (41) yleisölle vastinetta täyden rahan edestä. Joskus suuren urheilujuhlan tunnun pystyy aistimaan jo hallin pihaan saavuttaessa. Kävelen kohti hallin pääsisäänkäyntiä ja ihastelen kuinka tyylikkäästi ottelua edeltävän alkulämmittelyn voi suorittaa. Joku lauma ilmeisesti naapurihallista karanneita junioriurheilijoita neppailee jalkapallon kanssa ja huutaa erilaisia kannustuksia toisilleen. Samaan aikaan muutama Kanarialintujen konkari näyttää esimerkkiä ja hiipii nurkan taakse tupakalle samalla hieman takareisiä venytellen. Hienoa että vielä nykypäivänäkin näytetään mallia nuoremmille ja pidetään tupakat piilossa!

Hallin lehterit notkuvat yleisöryntäyksen kourissa. Myös Kanarialintujen fanit ovat saapuneet paikalle. Kahden hengen VIP-aitio vaihtoaitioiden välissä on ääriään myöten täynnä. Tunnelma kohoaa vierasjoukkueen luistellessa kaukaloon ja aloittaessa lämmittelykuviot samalla kun viimeiset kotijoukkueen edustajat saapuvat lätkäkassi olalla koppiin ja aloittavat varusteiden pukemisen. Muutama minuutti myöhemmin tuomari viheltää pilliin ja illan kamppailu on valmis alkamaan!

Kiekko tippuu jäähän ja kamppailu alkaa. Ensimmäiset minuutit väännetään tasaisesti pääsääntöisesti keskialueella, maalivahtien satunnaisesti koskiessa kiekkoon. Ensimmäinen tilastomerkintä saadaan pöytäkirjaan reilun viiden minuutin pelin jälkeen kun Laten susijalka on myöhässä kahden minuutin jäähyn arvoisesti. Alivoima tapetaan kuitenkin menestyksekkäästi ilman suurempaa hätää. Erän lopussa on sitten kotijoukkueen vuoro kokeilla ylivoimakuvioita - tuloksetta. Viimeinen merkintä - toinen kampituskakkonen Latelle joka selkeästi ei halua olla mukana Gentleman Trophy -kamppailussa tänä vuonna - saadaan pöytäkirjaan muutama sekuntti ennen päätössummerin soimista. Erätauolle mennään 0-0 -lukemista.

Toinen erä on hyvin pitkälti toisinto ensimmäisestä - joukkueet kyttäävät keskialueella ja yrittävät löytää reiän vastustajan puolustuslinjan läpi. Erän vaarallisimmat tilanteet saadaan aikaiseksi vastustajan kahden kakkosen aikana kun ketjut Havanko - Havanko - Jippo ja RikuK - Jupe - Late saavat hyvän pyörityksen aikaiseksi vastustajan päädyssä. Tästä huolimatta ensimmäinen maali merkataan vastustajalle kun vierailija siirtyy onnenkantamoisella 0-1 -johtoon alle 20 sekuntia ennen erän päättymistä. Viimeiset sekuntit ennen summerin soimista pyöritään vastustajan päädyssä kavennusta hakien mutta tätä ei tapahtu ja toiselle erätauolle siirrytään 0-1 -lukemista.

Viimeinen erä lähtee käyntiin Kanarialintujen rynnistämisellä - ja tämä tuottaakin tulosta kun Jupe painaa kiekon häkkiin Laten ja Holman esityöstä. Pelin tempo kasvaa ja taklaukset lisääntyvät - ikävä kyllä myös myöhässä tulevat ja ylös kohdistuvat - ja vierailijajoukkueen hormonitasot lähtevät selvään nousuun. Tämä sopii kotijoukkueelle, erän puolivälin paikkeilla tapahtuu vanha kunnon nami-nami-kiss-kiss-bäng-bäng, RikuK tarjoilee limpun Jupelle, kädet ilmaan ja 2-1 -johtoasema taululle.

Hetken aikaa vaikuttaa siltä että vierasjoukkue on lannistunut. Tämä on kuitenkin vain tilapäistä, loppurynnistyksen koittaessa vastustaja painaa väkisin kiekon reppuun vielä kertaalleen ja tasoittaa pelin viimeisellä minuutilla lukemiin 2-2. Viimeiset sekuntit neppaillaan kellosta pois ja molemmat joukkueet palaavat koteihinsa yksi piste mukanaan. Poistun hallista yleisömassan mukana ja katoan yöhön.