Eräänä helmikuisena keskiviikkoiltana Kanarialinnut kohtasi kotiluolassaan KelA HC:n. Illan sankariksi nousi jälleen kerran #15, tehden vaatimattomat tehot 5+0. Jos jotain kiinnostaa miten ottelussa kävi… Niin, Kanarialintulauma nousi lopulta neljän maalin takaa-ajoasemasta 8-5 -voittoon katsojille huikean jännitysnäytelmän tarjonneessa kamppailussa. Mutta kenellä onkaan joukkueen pahimmat mancrushit? Kuka vastasi illan komeimmista jalkakynistä? Kuka teki comebackin? Dominoiko #15 joukkueen somepresenssiä koko loppukevään? Siihen saamme vastauksen mahdollisesti ohessa…

Kello lyö 21.00 ja joukkueen minibussi kaartaa Askoliinintielle. Pistän nauhurin päälle ja hyppään kyytiin; luottotoimittaja joutuu jälleen kerran turvautumaan pelaajien kyytiin päästäkseen hallille. Noloa? Kyllä. Journalistisen mielenkiinnon sairaalloisella tavalla tyydyttävää. Todellakin.

Kimppakyydissä on tunnelmaa. Iloinen puheensorina täyttää ilman ja porukka on silminnähden hyvällä tuulella. Päivän paras uutinen on se, että Jude on tehnyt comebackin. Alkukaudella vakavan alaraajavamman kokenut tähtipuolustaja on nähty hallilla yhä useammin ja maanantain treeneissä ilman punaista no contact -paitaa pelannut pitkänhuiskea (tilastot eivät valehtele) onkin hyvä lisä joukkueen kokoonpanoon post-seasonin lähestyessä.

Jippo löytää vetopaikat pelissä kuin pelissä.

Samalla johtoryhmästä on myös kantautunut jobinpostia; työharjoitteluun palkattu valokuvaaja-assistentti on kadonnut mystisesti. Tulevaisuudessa joukkueen mediapläjäykset saattavat taas olla pykälää tylsemmän näköisiä. Katoamistapaus on saanut salaliittoteoreetikot liikenteeseen; ilmeisesti kuvamateriaalin kohdistuminen pelaajiin #11, #15, #19 ja #93 on ollut liian suurta ja tämä mancrushin ensioireiksi luokiteltava piirre on aiheuttanut mustasukkaisuutta kyseisen assistentin lähipiirissä.

Kello lyö 21.00 ja kiekko tippuu jäähän. Kellokosken joukkueilla on outo tapa houkutella paikalle antifaneja. Tämä joukko juhlii villisti kun HC avaa maalihanat ottelun toisella peliminuutilla. Sama jatkuu kuudennella peliminuutilla. Ja vielä kaksi kertaa ennen erän päätöstä. Jep, salama-alku ja erätauolle mennään HC:n johtaessa lukemin 0-4. Kolmella pelaajalla karvaaminen ja hanakat iskut viivalle tuottavat tulosta ja vain erän loppua kohti lämmenneen Miikan torjunnat pitävät lukemat maltillisina.

Miika teki paluun loukaantumisen jälkeen.

Toiseen erään saadaankin sitten askiin sisuuntunut kotijoukkue. Vastustaja on suorittanut ulospuhalluksen ensimmäisen erän aikana ja Kanarialintulauma alkaa ottaa ottelua haltuunsa. Tomppa-Late-Jussi ketju luo hyviä paikkoja vastustajan päätyyn useammankin kappaleen. Ensimmäiseksi Late tarjoilee Tompalle hyvän paikan ja peli kavennetaan lukemiin 1-4. Vastustajan 1-5 -johtomaali ei paljoa peliä joukkuetta enää hetkauta. Jude-Tahvis-Juhis ja Joonas-Ville-Jippo ketjut pitävät pelin vastustajan päädyssä. Kuitenkin Tomppa kirjaa itselleen lähes kaiken gloorian. Illan toinen maali syntyy, kun Stenkko kuljettaa kiekon rauhallisesti siniviivan yli. Näppärät jalkakynät harhauttavan yli-innokkaan vastustajan puolustajan jonka jälkeen kirurgin tarkkuudella tarjottu lätty löytää Tompan lavan. Pieni harhautus ja kiekko nousee tyhjän maalin perukoille. 2-5. Ja melkein heti perään 3-5. Ja 4-5 - kaikki #15:n tekemänä. Toiselle erätauolle lähdetään kutkuttavasta 4-5 -tilanteesta.

Kolmas erä alkaa kotijoukkueen painostaessa nyt jo vauhdista selkeästi jäänyttä vierasjoukkuetta. Erän puoliväliin mennessä Miikalle ei kirjata kovin monta torjuntaa ja jää muuttuu sohjoksi hallin toisessa päädyssä. Pitkän painostuksen tuloksena Tahvis ja Juhis toimittavat kiekon Jullelle joka laukoo kiekon siniviivalta ylänurkkaan. Ottelu on tasan! Vierasjoukkueen vaihtoaitio vaipuu synkkyyteen jota lisää Tompan tekemä illan viides maali; tällä kertaa ylivoimalla. Pari minuuttia myöhemmin VilleS painaa kiekon reppuun, Joonaksen ja Tommin kirjatessa syöttöpisteet mieheen. Jotta ottelu pysyisi jännittävänä ottavat Holma ja Joonas kakkoset viimeisen parin minuutin aikana. Aikalisän jälkeen vierasjoukkue ottaa kassarin pois ja ylivoimamylly lähtee pyörimään kunnes Juhis pääsee paiskaamaan kiekon tyhjään maaliin. Ottelun päättyessä taululla komeilevat kotijoukkueen 8-5 -lukemat. Upea nousu, upea joukkue ja upea jääkiekkoilta!

Julle laukoi kiekon tarkasti yläkulmaan.

Seuraavan kerran Kanarialintulauma on tositoimissa viikon kuluttua Torstaina, kun Matinkylässä vastaan luistelee LT Kings Team.