Kanarialinnut vierailivat tiistaina Kellokoskella kun vastaan asettui naapuripitäjän urheiluseuran jääkiekkojaoston kolmosjoukkue Chiefs. Vaikean läpsyttelyn jälkeen pisteet matkasivat Jokelaan lukemin 4-8. Kamppailun tähtenä kunnostautui Hat-Trick-Hero Valis. Seuraava kamppailu tulevana keskiviikkona Hyrylässä, kun vastaan asettuu naapuripitäjän urheiluseuran jääkiekkojaoston kakkosjoukkue HC.

Kellokoskella osataan kohdella vierasjoukkuetta oikein. Jäähalli on lato keskellä peltoa, jokaisesta kulmasta tuulee sisään ja nollakelillä hallissa on noin kymmenen astetta pakkasta. Vierasjoukkue ängetään hallin pienimpään pukukoppiin, bunkkeriin jossa puhelimet eivät toimi, vessan ovi on jumissa ja suihkusta tulee pelkkää kylmää vettä. Peliä edeltävänä yönä vierasjoukkueen pelaajat pidetään hereillä suorittamalla palohälytyksiä majapaikassa (ainakin tähän pohjautuvalla univajeella osa keltanuttuisista pelaajista perustelee poissaoloja tietyistä vieraspeleistä) ja vapaana juoksentelevat koirat kuseskelevat vierasjoukkueen ajoneuvojen renkaisiin. Welcome to Kellokoski!

Aleksi ja Matti estämässä vastustajan maalintekoaikeita.

Kello lyö 21.30 ja joukkueet luistelevat jäälle. Huhujen mukaan Kellokoskella on Rautaliigan kovaäänisin yleisö. Väite tuntuu myös pitävän paikkaansa Kaljaliigan kamppailuissa. Täällä tosin eivät juhli kotijoukkueen fanit vaan kyseessä lienee eräänlainen antifaniryhmä joka lähinnä keskittyy kotijoukkueen pelaajien kovaääniseen haukkumiseen ja mollaamiseen. Yhtä kaikki, pienen empimisen jälkeen kiekko tipahtaa jäähän ja kamppailu alkaa.

Valiksen piiska tuotti kolme maalia.

Kanarialintulauma lähtee peliin hyvällä liikkeellä. Kiekko liikkuu ja ykköskentän kolmikko Tahvanainen - Partanen - Valariutta saa heti ensimmäisessä vaihdossa luotua muutaman hyvän maalipaikan - ja taklauksen. Kotijoukkueen pelaajat lentelevät kun keilapallot ja sama tilanne jatkuu kakkoskentän käsittelyssä. Tästä huolimatta kotijoukkue aloittaa maalikarkelot kun Stenkko antaa vahvan avaussyötön vastustajan lapaan. 1-0. Kiekko keskelle ja peli uudelleen käyntiin. Vain kymmenen sekuntia myöhemmin vastustaja karvaa innokkaasti kiekkoa Jullelta ja päättää kokeilla Dr. Hook McCracken -kaltaista lähestymistä. Jullelta silmäkulma auki, vihollinen pihalle isoista ovista ja Kanarialinnut viiden minuutin ylivoimalle. Etsikkoaika kuitenkin hukataan kun Juhis ottaa tasoittavan jäähyn (“Kohta olisi kuitenkin soinut omissa kuten yleensä ylivoimalla niin parempi ottaa tasoittava jäähy”). Rikkonainen peli ei sovi vierasjoukkueelle. Tämä ja kotijoukkueen äärimmäisen ennalta-arvaamaton (lue: karvataan miten satutaan, ryntäillään kiekon perässä eikä toteuteta mitään jääkiekon prinsiippejä) peli aiheuttaa ongelmia, mutta tästä huolimatta ensimmäiselle erätauolle mennään 1-1 tasalukemista kun Holma heiluttaa verkkoa Juhiksen ja Jupen esityöstä.

Hat-Trick Hero ja tehot 3+2.

Toinen erä käynnistyy hieman eri tavalla kuin ensimmäinen. Vierasjoukkue lisää vauhtia ja naputtaa taululle viisi maalia ennen erän puoliväliä (Partanen, Kuiri, Maaninka, Valariutta x2). Kotijoukkueen selkäranka katkeaa ja peli alkaa olla naputeltu ja loppu erä keskitytään pelailuun, mitä nyt Tomppa tekee illan kolmannen ennen erätaukoa. Myös vastustajalle kirjataan yksi maali ja toiselle erätauolle mennään 2-7 -lukemista.  Viimeinen erä läpytellään nopeasti pois alta. Late tekee yhden häkin, vastustajalle kirjataan pari maalia ja ottelu päättyy lopulta lukemiin 4-8. Vierasjoukkueen peli on vaikeuksista huolimatta kypsää jokaisen pelatessa roolinsa mukaisesti. Tästä on hyvä jatkaa ensi keskiviikkona KelA HC:ta vastaan.