Kah, taas on se aika vuodesta kun äidin pikku possut teeskentelevät kilttejä ja odottelevat jouluaaton lahjatulvaa kuin kuuta nousevaa. Kanarianlinnut saivat tänä jouluna lahjan jo pari viikkoa etukäteen niistäessään kaksi pistettä sarjajohtaja Tiikereiltä. Mitä muuta kuuluu nelosdivarin perinteikkäimmän joukkueen arkeen ja juhlaan? Mikä on paras resepti sen perinteisen The Jouluherkun valmistamiseen? Siitä lisää seuraavassa.

Tip tap tip tap tipetipetiptap kuuluu kulkusista kun köröttelen kohti Hyrylän Jääurheilupyhättöä. Paljon on ehtinyt vettä virrata Palopurossa (ehkä jopa liikaakin) siitä kun viimeksi astelin näistä ovista sisään; onneksi nykyaikaisen tekniikan aallonharjalla kulkeva Jääkiekkoliitto on suuressa viisaudessaan saanut jokaiselle sarjatasolle käyttöön reaaliaikaisen tulospalvelun jonka ansiosta Kanarianlintulauman otteiden seuraaminen on sujunut kuin tanssi sapattivapaalla Cobacabanan terasseilta käsin. 


Ei tätäkään kestä ikuisuutta...

Aah, Brasilia. Aurinkovarjoilla varustetut drinkit, hacienda, senioritat ja margaritat. Pitkäksi venähtänyt sapattivapaani eteläisellä pallonpuoliskolla oli muistorikas. Ikävä kyllä kaikki hauska loppuu aikanaan. Erinäisten selkkauksien lopputuloksena jouduin jättämään itselleni omaksutun vapaaherran elämän, suorittamaan pikaisen maastapoistumisen yön selässä ( hauska tarina, johon kuuluu kartanonherra, tytär ja ns. vahingonlaukaus ; jätetään sen kertominen kuitenkin toiseen kertaan ) ja palaamaan takaisin tänne kylmään pohjolaan. 

Lämmin tunne valtaa mieleni kävellessä kohti pelaajatunnelia. Tunne, joka ei johdu pelkästään hehkuvii... glögistä. Ei, tämä on se tunne kun pääsen taas seuraamaan Kanarianlintulauman otteita paikan päältä. Joulu on ihmisen parasta aikaa!


Aleksi vetää happea jäähypenkin puolella. Masa tarkkailee tilannetta ja ohjeistaa AV-kentällistä.

Kuten sanottu, nykyaikainen tekniikka mahdollistaa myös nelosdivisioonan otteluiden seuraamisen reaaliaikaisesti ympäri maapallon. Onkin ollut hieno seurata, kuinka Kanarianlinnut ovat kasvaneet joukkueena koko pitkän syksyn ajan. Vaikeat kamppailut sarjan ennakkosuosikkeja vastaan poikivat tärkeitä pisteitä alkukaudesta vaikka joukkue onkin ajoittain joutunut taistelemaan vajaalla rosterilla. Uusilla tulokkailla vahvistettu Keltainen Vaara on kuitenkin saanut koneen käyntiin sarjan edetessä ja komeassa kolmen ottelun voittoputkessa porskuttava joukkue onkin ilmoittautunut mukaan sarjan kärkikamppailuun. Ja mikä onkaan parempi paikka testata tasoa kuin kamppailu sarjajohtajaa vastaan?

Tiikerit. Joskus rumin lukemin otteluita hävinnyt lauma on osoittanut vaarallisuutensa nelosdivarissa, onhan joukkueella hallussaan vakuuttavan sarjan ykköstilan lisäksi hallussaan myös pistepörssin kärkisijat. "Illan ottelu on meille loistava mittari jonka avulla näemme missä me joukkueena menemme", kuten GM kertoo ennen ottelun alkua.

Joukkue. Täksi kaudeksi reilun kentällisen verran uudistunut Kanarianlintulauma on todellakin Joukkue. Uudet vahvistukset ovat osoittaneet sopivansa kokoonpanoon täydellisesti ja joukkueen roolitukset ovat osuneet nappiin. Pitkäaikaisesti sivussa olleet Jude (ylävartalovamma), Santeri (ylävartalovamma), Tomppa (kokovartalokipsi) ja Stenkko (julkaisematon) ovat voineet tyytyväisesti seurata sivusta, kun uudet rookiet ovat hoitaneet tonttinsa mainiosti.


Myös vierasjoukkueen pelaajat suitsuttivat kotijoukkueen tiivistä puolustuspelaamista.

Hallin lehterit pursuilevat liitoksistaan vähän kello 22 jälkeen keskiviikko-iltana. Vilkaisen kokoonpanoja; yhtä vaille kolmella kentällä otteluun lähtevän kotijoukkueen listan syntymäajat näyttävät hyvin erilaisilta kuin kolmella kentällä pelaavan vierasjoukkueen: pika-analyysin perusteella Holma voisi olla about kaikkien vierasjoukkueen pelaajien isä ja kotijoukkueen kuopukset edustaisivat vastustajan riveissä nestoriosastoa. Vanhuus ei myöskään tule yksin - vielä vartti ennen kamppailun alkua ihailen, kuinka kotijoukkueen nestorit avaavat paikkoja alkulämmön, tiikeribalsamin ja linimentin voimin. Maalivahtipeluutustakin on huhujen mukaan arvottu viimeminuuteille saakka; villien huhujen mukaan määrittelemättömästä vammasta kärsivä Miika on taistellut itsensä pelikuntoon illan aikana mm. hot joogan, pilateksen, saunabeltin ja infrapunapussin avulla. Joku saattaisi kyseenalaistaa, lasketaanko kyseiset hoitokeinot laittomien metodien piiriin Kaljaliigassa.

Kiekko tipahtaa jäähän ja peli käynnistyy. Molempien joukkueiden otteista paistaa läpi jännitys, sen verran kiekko pomppii lavassa. Molemmat kassarit saavat alle pari hyvää torjuntaa; Kanarianlintujen ketju Havanko-Havanko-Immonen saa kunnian aloittaa maalinteon, kun Antti laukoo navakan kudin siniviivalta kohti Tiikereiden maalia. Punavalo syttyy palamaan,kotijoukkue siirtyy parin minuutin pelin jälkeen 1-0 -johtoon ja hetkellisen arpomisen jälkeen tuomari ilmoittaa maalin tekijäksi Mikan. Protestoinnit eivät auta, illan ensimmäinen tuomarivirhe on tosiasia. Ensimmäinen erä pelataankin muuten vähämaalisesti; molemmat kolistelevat tolppia kerran-pari mutta ainoiksi merkinnöiksi jäävät lopulta kotijoukkueen kaksi ja vierasjoukkueen yksi kakkonen.


Tahvis jakeli muutaman hyvän pusun.

Toisessa erässä ottelun painopiste siirtyy selkeästi vierasjoukkueen päätyyn. Hyvään vauhtiin päässyt Kanarianlintulauma sumputtaa keskialueen, karvaa kiekkoa ja toteuttaa oikeaoppista takakarvausta. Vastustaja yrittää hakea vauhtia omasta päädystä mutta kotijoukkue tukkii syöttölinjat tehokkaasti samalla kun yksittäiset yritykset päättyvät hutisyöttöihin tai kiekonriistoihin taklauksien kautta. Ketju Partanen-Maaninka-Tahvanainen väläyttelee taitojaan useampaankin kertaan pelin tiimellyksessä ennen kuin vanhalla iällä sniperiksi intoutunut Late laittaa kiekon reppuun Juhiksen ja TakaReisiVillen esityöstä. 2-0. Tämä maali jääkin erän highlightiksi useampaakin tuomarivirhettä lukuunottamatta; tuntuu että jokaisen vihellyksen jälkeen tuomarit kosultoivat keskenään miten jatkaa. Toiselle erätauolle lähdetään kotijoukkueen 2-0 -johtoasemasta.

Kolmas erä käynnistyy vierasjoukkueen vahvalla vyörytyksellä. Erätauolla suoritetut pep talkit ovat selkeästi tuottaneet tulosta; vierasjoukkueen jarrukenttä on päättänyt nostaa joukkueen harteilleen ja vahvan pyörityksen päätteeksi Miika joutuukin antautumaan ensimmäisen kerran illan aikana - 2-1. Tämä onkin sitten ainoa kerta kun omissa soi; vahvaa kiekkoa pelannut Kanarianlintulauma pelaa järkevää kiekkoa ja murskaa lopullisesti vierailijan kavennustoiveet kun Jupe maalaa taululle voittolukemat 3-1 Mikon hienosta esityöstä. Vastustajan kaksikko Tatu ja Patu koittavat vielä sotkea pakkaa rähisemällä ("Parkkipaikalla nähdään!"). Ei tuota tulosta, ei myöskään aikalisä eikä maalivahdin poistaminen puolitoista minuuttia ennen loppua. Hienon ottelun pelannut Miika kestää loppuun saakka ja näin taululle jäävät ottelun loppulukemat 3-1. Yhtenäinen joukkue on taistellut kauden hienoimman taistelunsa! Tiivis puolustus, karvaaminen ja taklauspeli tuottivat hienon palkinnon kahden pisteen muodossa. Tästä on hieno jatkaa joulutauolle!

Tatu ja Patu yrittivät hämmentää lopussa Kanarianlintujen Voimahyökkääjiä.

Poistun hallilta samaa matkaa vastustajan pelaajien kanssa. Kuuntelen kuinka tappiota selitetään Tukion Varaluistinten puuttumisella, kuun asennolla ja sitä kuinka Kanarianlintulauman kotiottelut pelataan nuorille miehille sopimattomaan epäinhimillisen kellonaikaan. Hyräilen mielessäni Kari Tapion "Juna Kulkee" -biisiä ja hörppään viimeiset hehkuviinitipat termoksestani. Joulu on ihana aikaa!


Taistelu on ohi ja seuraavat koitokset tapahtuvat Pikkujouluissa.

Tehot:

- Antti 1+0
- Late 1+0
- Jupe 1+0
- TakaReisiVille 0+1
- Mikko 0+1
- Juhis 0+1

Jäähyt:

- Aleksi 2min
- Pekka 2min
- Mika 2min
- Late 2min
- Tahvis 2min
- Julle 2min

Torjunnat:

- Miika 36, 97.3%
- Vastustaja 31, 91.8%

Topit:

- Hienon ottelun pelannut Miika (kenttäpelaajat)
- Hienon ottelun puolustuspäässä pelanneet kenttäpelaajat (Miika)
- Vastustajan tehokaksikko pidettiin hampaattomana
- Miika ja Masa molemmat sarjan maalivahtipörssin top3:ssa!

 

Flopit:

-

Ottelun pöytäkirja löytyy tästä.

Joomla templates by a4joomla