Kaikki hyvä loppuu aikanaan. Vaikka Kanarianlintujen kausi 2017 - 2018 ei olekaan ollut menestyksen suhteen paras mahdollinen, mahtui siihenkin jotain hyvää. Jos ei muuta niin loppurutistus, kun Kanarianlinnut kurittivat ensin Stormia kotonaan lukemin 6-2 ja tämän jälkeen Ice Teamia vieraissa 5-6. Ketkä kohosivat viimeisten otteluiden sankareiksi? Onko valo tunnelin päässä tavarajuna matkalla Hankoon? Kuka voittaa vuoden parhaan tulokkaan palkinnon? Vastauksia näihin ja moniin muihin kysymyksiin et välttämättä saa tästä raportista.

Karjaa, tuo Raaseporin ihanainen keskustaajama. Täällä on turha yrittää tilata pizzaa suomen kielellä. “Ett öl och superpizza tackar och pockar” -pyyntö toimii täydellisesti matkalla juna-asemalta paikalliselle Aktia Ishallenille kävellessä. Kävelen pieniä pikkukatuja ja nautin kevättalvisen lumisateen tunteesta turvonneilla kasvoillani. Huomaan harhailevani ajatuksissani ja miettiväni edellisen keskiviikon tapahtumia - etenkin sitä, kuinka Kanarianlinnut murskasivat kahdella kentällä Stormin kotonaan ja kuinka Jude se taas hattutempun painoi. Jep, 6-2 on kunnioitettava lopputulos josta sietääkin olla ylpeä.

Ice Teamilla, Raaseporin ylpeydellä, on aina ollut heikko kohta sydämessäni. Kuka ei voisi olla symppaamatta joukkuetta, jonka edustusjoukkue vetää satapäisen yleisön hallille marraskuisena iltana tai joka suorittaa alkulämmöt ammattimaisemmin kuin kukaan muu joukkue Kaljaliigassa? Erityismaininta joukkueen nestorille joka vielä 53 - vuotiaana jaksaa painaa sarjaotteluissa kuin nuori orhi.

Kauden viimeisessä ottelussa on usein oma pieni hehkunsa. Tällä kertaa luottotoimittaja palkitaan mahdollisuudella vierailla pukukopissa ennen ottelun alkua. Pääsen seuraamaan aitiopaikalta mr. Holman venyttelyä ( on se notkea! ), Jipon pregame -rutiineita ( tällä kertaa JYTKY puuttui? ) ja Stenkon DJ-taitoja. Kauden viimeisen pelin kunniaksi poppikoneesta raikaakin hieman erilaista musiikkia. Tässä teilekin - rakkaat lukijat - lista tunnelmannostatusmusiikista jolla Jääkiekkosoturimme valmistautuvat illan kamppailuun:

 • Meiju Suvas : Pure Mua
 • Meiju Suvas : Kun Lähdet Armeijaan
 • Virve Rosti: Sata Salamaa
 • Matti ja Teppo: Suuret Setelit
 • Paula Koivuniemi: Sata Kesää Tuhat Yötä
 • Kake Randelin: Tilipäivä Koittaa

Kuten ennenkin, vastustaja suorittaa intohimoisia kiertoharjoituksia jäällä siinä vaiheessa kun viimeiset Kanarianlintupelaajat saapuvat hallille ja aloittavat pukeutumisen sopisotiin. Yhdeksän taistelijamme saavuttua kaukaloon on kaikki valmiina illan suurta kamppailua varten. Virtaa näillä herroilla ainakin riittää - jollain enemmän kuin toisilla, kun Holma päättää kirjauttaa itselleen 2+10min päähän kohdistuneesta taklauksesta heti ensimmäisen vaihdon alkuun. Noh, näitä sattuu. Äkkiä vierasjoukkueen vaihtoaitiossa onkin enää yksi mies kun Jippo joutuu lusimaan Holman kakkosta. Ensimmäisen erän tapahtumat eivät tämän lisäksi kauheasti aiheuta tunteita; kotijoukkue johtaa ensimmäisellä erätauolla 1-0.

Toinen erä alkaa sähäkästi kun virkaintoiset tuomarit haluavat joukkueiden vaihtavan puoliskoja. Tämä sopii luisteluvahvalle ja hyökkäysinnokkaalle vierasjoukkueelle ja kuin osoituksena Miikaan kohdistuvasta luottamuksesta joukkueen sähäkkä junnu päästetään ensiksi puolittaiseen läpiajoon ja tämän jälkeen laukomaan rankkaria. Miika kuitenkin hoitaa hommat rutiinilla. Ennen jäänajoa ei sitten muuta nähdäkään - paitsi Ice Teamin toinen maali alivoimalla.

Jäänajo on varsinainen Kaljaliigan kirous. Miksi ihmeessä ajaa jää 45 minuutin pelissä? Tämä ei yleensä aiheuta mitään positiivista. Hyvällä jalalla liikkeellä ollut joukkue unohtaa jalat pukukoppiin ja se väsyneempi joukkue harvoin saa mitään isoa ryhtiliikettä tempusta. Tuomarit eivät kuitenkaan halua kuunnella Kanarianlintupelaajien protestointia *pakollista* jäänajoa vastaan. Tällä kertaa jäänajo on kuitenkin vierailijan puolella; Kanarianlintulauma palaa koppiin yhtä väsyneenä kuin sinne mentäessäkin. Vastustaja sen sijaan tiputtaa vauhdistaan 50% ja tämähän sopii keltapaitaisille urhoillemme. Toisen erän hienoin suoritus nähdään kun Kanarianlinnut pyörittävät ylivoimaa. TakaReisiVille painaa kiekon Holmalle joka laukomisen sijaan näkee Stenkon b-pisteen kaarella. Nopea kiekon liikutus ja tiukka rannari Patrik Laineen vakiopaikalta yllättää kassarin. 2-1! 

Kolmas erä sitten tuokin jännitystä enemmän kuin tarpeeksi. Ensimmäisen 30 sekuntin sisään ottelussa nähdään neljä tilastomerkintää, kun Jippo nappaa ensiksi kakkosen. Viisi sekuntia myöhemmin vastustaja painaa ylivoimamaalin ja siirtyy 3-1 -johtoon ja reilu 10 sekuntia myöhemmin Lefa painii vastustajan kanssa molemmille kakkoset. Heti perään kotijoukku ottaa joukkuerangaistuksen ja siirtyy alivoimalla 4-1 -johtoon. Tässäkö tämä oli? Nytkö vierasjoukkueen jalat hyytyivät? Tuleeko kotimatkasta vielä raskaampi kuin alunperin odotettiin? Paskan latvat. Kun hätä on suurin löytyy ratkaisijat läheltä. Ensiksi TakaReisi painaa kiekon häkkiin (syöttäjänä Jude) ja kaventaa lukemiksi 4-2. Heti perään Juhis tekee hyvää duunia, kiitää Holman ja Tommin esityöstä ja kaventaa lukemiksi 4-3. Kotijoukkue paskoo aitossa ja ottaa paniikinomaisen aikalisän. Katsomoon saakka kuuluu yksittäisiä sanoja kuten “fyi fan”, “helvete” ja “finnjävel”. Ne vissiin tarkoittavat että Kanarianlintulauma on vihdoin ensimmäistä kertaa tässä ottelussa niskan päällä.

Kiekkoa neppaillaan puolelta toisella pari minuuttia ja saadaan pelikello näyttämään aikaa 41:59. Sitten Ice Team päättää tehdä ratkaisunsa ja iskee taululle komeat 5-3 -johtolukemat. Yleisö riehaantuu ja katsomossa vallinnut karnevaalitunnelma sen kuin yltyy. Pienen hetken näyttääkin siltä, että järjestyksenvalvojat joutuvat alkamaan tyhjentämään kuumentunutta katsomoa. Tähän ei kuitenkaan ole tarvetta; siitä pitää huolen Kanarianlintujen oma #69. Jippo-show nimittäin viilentää kotijoukkueen fiilikset aika nopeasti. Ensiksi ajassa 42:16 Jippo kaventaa tilanteen 5-4 -lukemiin (Jude, Juhis syöttäjinä), heti perään ajassa 42:46 TakaReisi iskee ottelun tasalukemiin (syöttäjinä Jippo, Holma) ja lopulliset lukemat 5-6 naulataan jassa 43:35 kun Jippo rankaisee Juden ja Holman esityöstä. Tässä vaiheessa kotijoukkueen #3 menettää hermonsa ja viskaa mailansa päin tuomaria (!!!). Ottelurangaistus sopimattomasta käytöksestä tuomaristoa kohtaan ja kotijoukkue palaa alivoimalla pelin loppuun. Päätössummerin jälkeen Kanarianlintulauma jatkaa kotiin Kaljaliigan 5. sija taskussa. 

Kiitämme:

 • Pukukopin soittolistaa
 • Jipon tehot
 • Kahvion karjalanpiirakat munavoilla

Moitimme:

 • Pakollista jäänajoa
 • Virkaintoisia tuomareita
 • Raasepororilaisten mailanpuristustaitoja

Tehot:

 • Holma 0+4
 • Jippo 2+1
 • TakaReisiVille 2+1
 • Jude 0+3
 • Juhis 1+1
 • Stenkko 1+0
 • Tommi 0+1

Jäähyt:

 • Holma 12min
 • Lefa 2min
 • TakaReisiVille 2min
 • Jippo 2min

Torjunnat

 • Miika 30 85.71%
 • Vastustaja 21 77.78%
Joomla templates by a4joomla