Kanarianlinnut vierailivat torstai-illan kunniaksi läntisen Uusimaan kiertueellaan Karjaa...., ei kun Tammisaar..., ei kun Raaseporissa paikallisen Ice Teamin vieraina. Satapäisen yleisön edessä esitetyn jännitysnäytelmä tarjosi vierasjoukkueelle kaksi pistettä. Mutta mitä tapahtuikaan hallin suljettujen ovien takana? Kuka oli illan tehomies? Entä mitä reittiä joukkueen bussi suuntasi takaisin Hyrylään? Se selvinnee seuraavassa…

“En tajunnut joutuvani bussiliigaan kun agentti suostutteli allekirjoittamaan pahvin Kanarianlintuihin”, kommentoi eräs nimeämätön tulokaspelaaja noustessaan joukkueen bussiin. “Olen jo hävinnyt useammankin touhutonnin tämän kauden vieraspelireissuilla. Noi vanhan kaartin pelaajat on aika kovia sököringissä”, kuuluu toisen kiekkoiijan suusta.

Jep, vuorossa on odotettu vieraspelimatka läntisen Uudenmaan kulttuurin kehtoon, taajamaan joka aiemmin tunnettiin nimellä Karjaa. “Ice Team on aina tarjonnut hyvät puitteet vieraspeleille. Hallissa on paljon ihmisiä, hyvä tunnelma ja kotijoukkue suhtautuu nelosdivariotteluihin sopivalla vakavuudella. Puitteet ovat ns. kohdillaan”, kertoilee GM samalla kun bussi matkaa halki suomalaisen maiseman. Auringon laskiessa horisontin taakse poimimme viimeiset matkustajat kyytiin ja pitkä siivu kohti Hankoniemeä voi alkaa.

Tämänpäiväinen vieraspeli on monellakin tapaa erikoinen. Eräs nimeltämainitsematon, vasta seitsemän kautta joukkueessa pelannut nuori lupaus menettää nimittäin tänään vieraspelineitsyytensä. “Noh, jotenkin aina on onnistunut sattumaan kaikenlaisia tapahtumia samaan aikaan. Edellisellä viikolla oli kaverin koiran synttärit ja lupasin leipoa jauhelihakakun. Sitä edellisellä kerralla kynnestä oli lohjennut pala ja verenpaineet romahtivat. Ei siinä kunnossa pysty kiekkoa pelaamaan.” Jep, ymmärtäähän sen, välillä elämässä tulee vastaan velvollisuuksia joita ei vain pysty väistämään.

Joukkueen bussi kaartaa jäähallin pihalle puoli tuntia ennen ottelun alkamisaikaa. Vastustajan pelaajat tekevät ympyrässä venytyksiä tuhdin alkulämmön jälkeen. Kanarianlintulauma astelee hallile pukukoppiin. “Kuka haluaa banaanin”? “Tosta vähän energiajuomaa ennen matsia”. “Varokaa ettette vaan reväytä itseänne liian tuhdeilla alkulämmöillä”, neuvoo ottelukohtaisella huoltajasopimuksella matkassa oleva Levanderi. Moni ottaakin vinkistä vaarin ja ottaa alkulämmöt kuumasta kahvikupposesta.

Zamboni poistuu jäältä ja keltapaitainen vierasjoukkueemme saapuu jäälle. Viiden minuuutin ympyräluistelun (ollaan rehellisiä itsellemme; tässä vaiheessa puoli joukkuetta istuu jo vaihtoaitiossa odottamassa kiekon tiputtamista jäähän) jälkeen yleisö aloittaa rytmikkään taputtamisen ja rummutuksen. Syykin on selvä; kotijoukkue saapuu jäälle pyroefektien säestyksellä. Hyvä homma, kiekko jäähän ja peli käyntiin! Mitä vielä; kotijoukkue aloittaa lämmön ottamisen jäällä vetämällä 1-1, 2-1 ja 3-2 -harjoituksia. Illan tuomaristo venyttelee ja katselee touhua. Vierasjoukkueen nöyrät pyynnöt pelin aloittamisesta ohitetaan olankohautuksella. Täällä Karjaalla asiat tehdään ison maailman malliin päinvastoin kuin kotomaaseudulla Jokelassa. Ja kyllähän sitä kannattaa antaa yleisölle viihdettä koko rahan edestä - Kanarianlinnut sytyttävät myös vieraskaukalossa!

Kellon lähestyessä puoli tuntia jälkeen otteluohjelmaan merkityn ottelun alkamisajankohdan alkaa kotijoukkue pikkuhiljaa valmistautua peliin. Mutta ennen tätä hoidetaan kuitenkin pois juhlallisuudet. GM täyttää vuosia ja tämähän on juhlan paikka! Yleisö nousee seisomaan ja antaa standing ovationit samalla kun GM käy pokkaamassa kotijoukkueen ojentaman lahjan. “Arvostan. Omat jätkät ostaa sukupuolielimen muotoisia hattuja ja heteronormista poikkeavia elokouvia- Täältä lähdetään kotiin vuosikertashampanjapullon kanssa ja samalla yritetään rekrytä vastustajan leiriin tekemään GM työtä. Kotimatkasta tullee mielenkiintoinen”, kertoilee GM.

GM palkittiin skumpalla jo ennen pelin alkua.

 

Kanarianlintulauma on lähtenyt taistelemaan tosissaan sarjapisteistä. Ykköskentään heitetään aloitukseen SamiHege ja Tomppa. Pakkipareina luutivat Holma ja Julle. Paine saadaankin kivasti vastustajan päätyyn heti aloituksesta. Jännä fiilis kun peli ei käynnisty Kanarianlintujen päädystä. Kakkoskenttä tulee sisään askiin. JuhisMika ja  Riku jatkavat vahvaa painostusta. TakareisiVille ja Santeri pääsevät laukomaan pari kertaa vastustajan maalille. Yleisö kohahtaa joka kerta Mikan koskiessa kiekkoon. “Boxatkaa se Immonen ulos! Älkää päästäkö sitä laukomaan!” Vastustaja on selkeästi scoutannut meidän ykkösnyrkin ja siltä pelikin näyttää. Pientä naputusta nilkoille, ajelua jälkikäteen ja lopuksi pieni hanskaus Mikan ja kotijoukkueen kankean hyökkääjän kanssa. Eivät taida vihulaiset tietää että Mika vain tykkää pienestä kovuudesta… Molemmat kakkoselle väkivaltaisuudesta. 

Kundit ottaa lepiä jäänajotauolla.

 

Seuraavia erän tapahtumia saadaankin odottaa aina melkein erän loppumiseen saakka. Kotijoukkueen Eric Lindros -fanboy ottaa kakkosen kiinnipitämisestä ja Kanarianlinnut pääsevät ylivoimalle. TakaReisiVille tuo kiekon laidasta sisään, jättää kiekon Rikulle joka palauttaa kiekon TakaReisiVillelle. Nopea syöttö maalille jossa Mika rouhii kiekon häkkiin. Tyylikäs maali ja vierasjoukkue 0-1 -johtoon. Tästä kiukustuneena kotijoukkue yrittää ajella Masanpäälle useamman kuin yhden kerran. Näitä tilanteita ei kuitenkaan skarppi tuomariparimme näe; sen sijaan mm. mielivaltainen kenttäpelaajien passitus vaihtoon ja kentälle pitkän kiekon jälkeen, aloitusten uusiminen “sä et pelannut kiekkoa vaan yritit blokata vastustajan pois”, liian pitkiksi venyvät vaihdot ja jäähyillä uhkailu (“seuraavasta pitkästä tulee joukkuerangaistus”) tuntuu olevan lähellä tuomariparimme sydäntä. Onneksi Mika ja otteluun seiskapakkina lähtenyt Stenkko ottavat roolia omalla maalilla ja heittävät silmille hyppivät rannikkojääkärimme pois Masan kimpusta. Tämän ansiosta ensimmäiselle erätauolle menneen 5-3 -alivoimatilanteesta.

Toisen erän alku pelataan ensiksi 5-3 -alivoimaa, sen jälkeen 4-3 -alivoimaa ja lopuksi pikkasen ylivoimaa. Tuomaripari on vauhdissa. Peliä yritetään sotkea totaalisesti puoltenvaihdolla. Onneksi tähän osattiin varautua; Jokelalaisessa pelikirjassa osataan jipot myös peilikuvana. Kanarianlinnut painavat kiekkoa vastustajan maalille. Erityisesti kolmosketju Toni - Allu - Tommionnistuu tässä niin hyvin, että vastustajan kassarilla meinaa mennä vati jumiin. Pienet painit vastustajan maalilla johtavat taas kymmenen minuutin ylimääräiseen kokoontumiseen ja useampien jäähyminuuttien jakamiseen. Lopulta hyvä paine tuottaa tulosta kun Juhis tekee Kanarianlintujen toisen maalin Samin esityöstä.

Matti oli tänäänkin ottelun sankari.

 

Kolmas erä. Kotijoukkue yrittää luoda lisää painetta Kanarianlintujen päätyyn ja ylikarvata. Lieneekö jo kotimatkan kylmät bisset mielessä kun vastaiskuja ei saada hyödynnettyä. Vastustajalla on tasapainokin hukassa; kaveri nojaa Tommin mailaan ja Tommi lähtee kaksiminuuttiselle koukkaamisesta. Vieraskoreita kun ollaan, päästetään kotijoukkue maalin päähän ja pidetään ottelu jännänä aina viimeiselle minuutille saakka. Pelin jäädytys vastustajan päätyyn, tiukka karvaus ja kaksi pistettä mukaan 1-2 -vierasvoitolla.

Ottelun jälkeen tunnelma vierailijan pukukopissa on hurja. Kotijoukkueen koppiin tilatut bisset ja kuohujuomat siirretään vierailijan nautittaviksi ja tunnelma on sen mukainen. Lehdistötilaisuuden jälkeen yritän ujuttautua koppiin mutta turhaan. Ovessa olevan mystisen lapun funktio jää minulle näin epäselväksi.

Tätä ovea ei paatuneinkaan kentänlaitatoimittaja uskalla avata.

 

Kanarianlintujen seuraava kotiottelu tulevana keskiviikkona klo 22.00 Helsingin Tiikereitä vastaan. Tule katsomaan kun kotijoukkue nipistää pisteet sarjajohtajalta!

Tehot: 

 • Mika 1+0
 • Juhis 1+0
 • Sami 0+1
 • TakaReisiVille 0+1
 • Riku 0+1

Jäähyt:

 • Allu 4min
 • Mika 4min
 • Tommi 2min
 • Stenkko 2min

Torjunnat:

 • Matti 24 96%
 • Vastustaja 29 93.5%
Joomla templates by a4joomla