Kanarianlintujen viimeisin, jo yhden ottelun pituinen voittoputki käynnistyi keskiviikko-illan paikalliskamppailussa Storm 2:ta vastaan. Reilun parikymmenpäisen yleisön edessä käyty kamppailu ei tarjonnut katsojille vauhtia eikä vaarallisia tilanteita; lukemat 6-3 suorastaan mairittelivat vieraita. Seuraavan kerran Kanarianlinnut pelaavat ensi torstaina Raaseporissa.

Hyvinkää Storm. Siinäpä vasta joukkue joka herättää intohimoja jokaisessa Kanarianlintu -fanissa. Tuo Hyvinkääläinen urheiluseura on ollut monen monta kertaa piikki lihassa keltanuttuiselle kotijoukkueellemme.

Toni kynäilee

Lokakuun synkkyys iskee päin naamaa hallin pihalla kuin kymmenen tuhatta volttia. Syysmyrsky paiskoo loskaa päin naamaa ja kuka tahansa järkevä ihminen olisi tähän aikaan illasta takan äärellä ryystämässä rommitotia. “Näin on tehnyt myös muutama Kanarianlintukin”, ajattelen kun vilkaisen illan kokoonpanolistaa. Missä on “ei kautta ilman tehopistettä” -motosta tunnettu Stenkko? Huikeassa kahden ottelun pisteputkessa ja keskiarvolla .666 syöttöjä tehtaillut peruspakki on siirretty syrjään kokoonpanosta? Annetaas GM:n kertoa mistä moinen johtuu. “(Stenkko) väitti olevansa nuhassa maanantaina ja jätti treenit väliin. Syväkurkut joukkueen sisäpiiristä kuitenkin kertoivat että kyseinen herra oli nähty samaan aikaan kuitenkin serverillä pelaamassa PUBG:ia ja kertomassa huonoja vitsejä Discordissa. Tästä seurasi seuran sisäinen rangaistus ja #6 huilaa tämän illan pelin. Ollaan sovittu että Stenkko ei vitsejä kerro ja tästä on pidettävä kiinni myös virtuaalisesti.” Tylyä mutta oikeudenmukaista.

Jude pyrkii pois omista.

Vierasjoukkue Storm 2 on saanut liikkeelle illan otteluun lähestulkoon SM-liigatasoisen pelaajanipun kun kolmen kentällisen lisäksi kaverilla on matkassa kakkosmaalivahti ja kymmenes hyökkääjä. Kanarianlinnut marssittavat taas tuttuun tapaan jäälle kolme kentällistä riuskoja kavereita. On ilo huomata, että SJL on viimein saanut tilastonsa kohdilleen: Kanarianlintujen takalinjoilla kiekkoja putsaavat tänään mm. Hege (200cm/125kg) sekä Holma (202cm/134kg). Heikompaa pelottaa pelkkä ajatus törmätä näihin ihmishirviöihin!

Ihmishirviö Holma suorittaa mallikkaan avauksen.

Iltapäivälehtien uhkaama syysmyrsky on selkeästi karkottanut katsojat Hyrylän jäähallista. Ottelun alkaessa paikalla on vain reilu parikymmentä katsojaa. Pieni mutta sitäkin aktiivisempi fanilauma pitää kuitenkin tunnelmaa yllä hallissa. Kaukalossa tunnelmaa ei kuitenkaan juuri ole. Tuttuun tapaan kotijoukkue tarjoilee vastustajalla mahdollisuuden tehdä illan ensimmäisen maalin. Storm menee 0-1 -johtoon vain parin hassun minuutin pelaamisen jälkeen Tahviksen istuessa boksissa. Vähän tämän jälkeen kovan onnen Niko onnistuu taklaamaan itsensä pois pelistä. “Todennäköisesti solisluu katkesi irtipoikki. Tai sitten kiertäjäkalvosin. Voi myös olla mahdollista että rintalihas repesi. Kun tuollainen voimapesä lähtee hakemaan vuoden taklausta niin keho harvemin kestää perässä”, kommentoi joukkueen lääkäri tilannetta jälkikäteen.

Ensimmäisen erän viimeiseksi tehomerkinnäksi kirjataan Kanarianlintujen tasoitusmaali, kun vahvaa comebackia tekevä Allu tekee hienon maalin Laten tarjoilusta.

Myös Allu taklasi.

Mietin erätauaon ajan kuinka upean joukkueen bandwagonissa olen. Kaikki maalit ovat helvetin hienoja ja pelaajat vielä hienompia. Voi pojat!

Toinen erä. Parin minuutin läpsyttelyn jälkeen näemme illan hienoimman maalin, kun Late vapauttaa tällä kertaa Toninpuolittaiseen läpiajoon. Vastustajan reppana puolustaja yrittää pysyä tilantessa mukana siinä kuitenkaan onnistumatta. Lopulta kassarikin viedään vielä kahville ja kiekko reppuun. 2-1 -lukemat. Ai miltäkö tilanne näytti puolustajan kannalta? About samalta kuin alla olevan videon sankarin otteet aika-ajoin.

Onneksi tuomari ei näe kuinka komeassa kaaressa vastustajan puolustajiston mailat lentelevät hallin seinään; pienemmästäkin on joskus heitetty jengiä pihalle.

Toisessa erässä ottelun painopiste siirtyy selkeästi vierasjoukkueen päätyyn - siitä kertovat toisen erän torjunnat 7-14. Toisessa erässä Kanarianlinnuille merkitään yhteensä neljä maalia - Tonin lisäksi Mika, Holma ja ensimmäistä otteluaan pelannut Pekka pääsevät maalin makuun. Vastustajan tehdessä samassa ajassa yhden maalin mennään toiselle erätauolle lukemista 5-2.

Maalin lisäksi Mika keräili.

Pekka pääsi tälläämään maalin ekassa pelissään.

Kolmas erä onkin sitten enää pelailua. Vierasjoukkue on antautunut eikä viimeisessä erässä nähdä enää mitään huikean hegemonista paikalliskamppailun lopputaistelua. Molemmat joukkueet tekevät maalin ja loppulukemat 6-3 lähinnä mairittelevat vierasjoukkuetta. Miikan 22 torjuntaa on melko paljon vähemmän kuin vastustajan 38.