Kanarianlinnut kohtasivat keskiviikon kotiottelussa sarjajohtaja Tiikerit. Runsasmaalinen ottelu pysyi jännittävänä loppuun saakka vierailijoiden matkatessa kotiin kaksi pistettä rikkaampina. Miten kävi Ice Girlseille? Onko Kake Randelin edelleen elämänsä vedossa? Heiluttavatko resiinamiehet? Siitä lisää ohessa …

Hyrylän Jäähallin puitteet paranevat vuosi vuodelta

Lokakuu herättää ristiriitaisia tunteita. Pimenevät syysillat saavat iloisemmankin mielen välillä vaipumaan epätoivon syövereihin samalla kun vasta käynnistynyt jääkiekkokausi pumppaa verisuoniin efedriiniä mitä kiihtyvämmässä tahdissa. Mikä onkaan siis parempi tapa vältellä kaamosmasennusta kuin suunnata jäähallille seuraamaan IV-divisioonan hegemoniaottelua Kanarianlintujen ja Tiikereiden välillä?

Pari tuntia auringonlaskun jälkeen hyppään autooni ja suuntaan kohti hallia. Väsyneiden silmien pysyessä auki tuhtiakin tuhdimman kahvin voimin huomaan, että ikääntyvässä kehossani on tapahtunut outoja muutoksia. Pelottavinta ovat kuitenkin päänsisäiset tapahtumat; autoradion soittaessa Kake Randelinia ja Mattia&Teppoa huomaan että olen muuttumassa musamaultani Juhis Maaningaksi. Saisinpa myös samanlaisen maalivainun ja pelisilmän. Noh, sellaista onnea minulla tuskin on. Tänäänkin varmaan luvassa monta häkkiä joilla pääsee Kaljaliigakierroksen highlight -reeliin mukaan.

Hyrylän Jäähallin lehtereille on tänään kivunnut yllättävän suuri väkimäärä väkeä; tilastopalvelu ilmoittaa yleisömääräksi kokonaisen 37 henkeä. “Tälle yleisöryntäykselle on selkeä selitys. Meidän oli tarkoitus esitellä tänään uudet Ice Girlsimme. Viime viikonlopun try-outit menivät hyvin mutta loppumetreillä koko joukko rekrytoitiin kilpailevaan seuraan.” Onneksi tämä tiedotetaan myös yleisölle ennen ottelun alkua ja tämän jälkeen jäljelle jääkin paljon realistisemmalta kuulostava yleisömäärä: 8 henkeä.

Näin. Onneksi kuitenkin saimme kuvattua ns. behind the scenes -videota try-outeista jonka nyt tarjoamme teille, rakkaat lukijat.

Ja nyt takaisin päivän epistolaan.

Selailen illan kokoonpanoa ja teen positiivisen havainnon: joukkue lähtee taas kerran otteluun kolmella kentällä. Mikäpä sen mukavampaa kuin nähdä joukkue joka pystyy taistelemaan voitosta loppuun saakka. Kaljaliigan huipputasolla joukkue ei yksinkertaisesti voi antaa tasoitusta vastustajalle pelaamalla puolitoista kentällistä vähemmällä määrällä - niin, jos ei pelaajia niin ainakin vaihdattajia. Illan kokoonpano onkin paperilla vakuuttava; ykköskentän Juhis - Late - Tomppa pakkiparilla Jude - Stenkko lienee koko IV-divarin pelottavin, ainakin omaan päähän. Kakkoskentällinen Tommi - Anssi - Niko ja Allu - Takareisi-Ville ja kolmoskenttä Sami - Mika - Toni & Julius - Hege saavat nekin hikikarpalot jokaisen maalivahdin otsalle - kentän molemmissa päissä. JunnuMatille tullee kiireinen ilta.

Kiekko tipahtaa jäähän yleisön vielä valuessa hallille - kiitos ajoissa loppuneen seniorihöntsäottelun. Kanarianlinnut pelaavat rauhallisella tempolla ja luovat hyviä maalipaikkoja mustapaitaisen Helsinkiläisvieraan maalin suulle. Tästä huolimatta ensimmäinen maali merkataan vieailijoille. Ja toinen. Ja kolmas. Tämä siitä huolimatta että kotijoukkue pitää kiekkoa 75% ajasta ja voittaa erän laukaukset selkeästi. Erän viimeisellä minuutilla Anssi tuo kuitenkin helpotusta kotijoukkueen tuskaisaan tilanteeseen ja kaventaa lukemiksi 1-3 keskikehovamman aiheuttamalta tauolta palanneen Takareisi-Villen esityöstä.

Toinen erä jatkuu samalla tyylillä kuin mihin ensimmäinen erä päättyy. Kanarianlinnut pyörittävät kiekkoa ja pitävät vierailijaa pilkkanaan. Vierailija väsyy ja tekee rikkeitä. Ikävä kyllä päivän tuomariparin mieleen ei käy että Kanarianlinnut pelaisivat ylivoimalla - ilkeämielinen voisi kyseenalaistaa onko tuomareiden ja tiettyjen pelaajien välillä henkilökemiallisiaongelmia mutta sitähän me emme tee. Kaljaliigan tuomarit ovat yhtä puolueettomia kuin virkaveljet KHL:ssä. Tästä todistuksena toimii törkeyksien poisottaminen Kanarianlintujen pelistä. Jude ottaa SIKAMAISEN koukun vastustajan kainalosta vastustajan siniviivan ja keskiviivan välillä toiseksi alimmaisena kenttäpelaajana. Juden flex kolmevitosen mailan pingottuessa jousipyssymäiselle kaarelle vastustajan kylkiluiden välistä ei tuomaristolla ole muuta mahdollisuutta kuin nostaa kädet pään päälle rangaistuslaukauksen merkiksi. Ei auta vaikka jopa vastustajajoukkue protestoi tuomiota - päätös pysyy. Solidaarinen rangaistuslaukauksen laukoja laukoo kiekon Junnumatin patjoihin ja peli jatkuu kuin tilannetta ei olisi koskaan sattunutkaan.

Edellisestä tuomiosta sisuuntuneena Kanarianlintulauma laittaa lisää pökköä pesään. Erityisesti Tuomiopäivän ketjuSami - Toni - Mika kuntoutuu vastustajan päässä. Lokomotiv Vantaan edustaja Mika jyrää satakymmenenkiloisella ruhollaan taklausta hakevan vastustajan pakin maalin takana ja pelaa kiekon Samille. Pikainen kierrätys Tonin lavassa ja palautus Mikalle - kavennusmaali lukemiin 2-3 on tosiasia.

Kaikki lukijamme - jopa ne jotka eivät olleet syntyneet 90-luvulla - muistanevat legendaarisen Philadelphia Flyersin tuomiopäivän ketjun LeClair - Lindros - Renberg. Ketjun joka sai vastustajan puolustajat vapisemaan kauhusta. Ketjun jonka avulla Flyers raivasi tiensä Stanley Cupin finaaleihin vuonna ’97. Ketjun, jonka tuhoamiseen lopulta riitti yksi Scott Stevensin taklaus.

Kanarianlintujen Tuomiopäivän ketju on kuitenkin hieman erilainen. Kyllä - ketjusta löytyy mörssärimäistä tuhoa, erityisesti Mikan ja miksei myös Saminkin toimesta, mutta pääosittainen nimi tullee ketjun kolmannen lenkin otteista. Annetaan Samin kertoa: “Kyllähän se Toni on hieman vakava kaveri. Siihen verrattuna jopa haudankaivajat ovat iloista sakkia. Ja se musiikki! Ilmeisesti niissä kappaleissa lauletaan jostain vuohien uhraamisesta ja mustasta magiasta, mutta en mä saa niistä sanoista mitään selvää kun korvat alkavat vuotamaan verta ennen kuin kappale loppuu. En tiedä onko sulavat kädet musamaun ansiota mutta kyllähän noilla tullaan vielä aika monta pistettä naputtamaan tämän kauden aikana.”

Ilmeisesti GM ei ole enää ainoa pukukopissa joka tykkää mörrimöykkymusiikista.

Henkilökuvassa Toni.

Jatkakaamme taas normaalia raportointia.

Kanarianlintujen kavennusmaali toimii loistavana hengennostattajana kotijoukkueen vaihtoaitiossa. Riehakas tunnelma välittyy myös kentälle ja alle minuutti myöhemmin Kanarianlinnut painavat ottelun tasoihin. Stenkko saa katkaistua purun siniviivan kulmassa, painaa kiekon kulmaan Latelle joka pelaa kiekon avoipaikkaan Juhikselle. 3-3. Ikävä kyllä erätauolle mennään kuitenkin 3-4 lukemista kun vastustaja pääsee vielä viimeisillä minuuteilla tekemään johtomaalin.

Toinen erätauko. Kaipailen Ice Girlsejä, joudun tyytymään katsomoon kadonneen Kentsun seuraan. Ympäripäissään oleva kaveri puhuu kuinka aikoo tehdä comebackin Kentänlaitatoimitukseen. Katsotaan miten käy...

Kolmas erä. Kiekko jäähän ja maalijuhlat alkavat. Ikävä kyllä molempiin päihin. Vastustajan tehdessä neljä maalia ja Kanarianlintujen onnistuessa kolmasti (Juhis , syöttäjänä Jude - Niko, syöttäjänä Anssi ja Hege, syöttäjänä Sami) taululla komeilee 45 minuutin pelin jälkeisinä lukemina 6-8.

Tämä on jääkiekkoa. Kovempaakin kovemmassa Kaljaliigassa päivän vire ratkaisee paljon. Tänään vastustaja oli hitusen parempi - ensi kerralla tilanne on toivottavasti erilainen.

Seuraava Kanarianlintujen peli pelataan tulevana keskiviikkona Hyrylän Hornankattilassa kun vastaan luistelee Hyvinkää Storm 2. Kuumempaakin kuumempi taistelu pohjoisen keski-uudenmaan herruudesta alkaa klo 22.00, tervetuloa paikalle!