Eilen oli taas kiekkojuhlan aika kun Porvoon Urbaanilegendat vierailivat Hyrylässä. Parin ottelun tappioputkessa ollut kotijoukkue korjasi potin kotiin lukemin 9-3. JunnuMatti oli loistovireessä ja Kapun paluu pelaavaan kokoonpanoon herätti koko joukkueen taistelemaan. Tästä on hyvä jatkaa!

Kevät on jo pitkällä. Aamuisin auringon ensisäteet kutittelevat nenää jo seitsemän pintaan ja valoisat illat houkuttelevat ulos, jos ei nyt aivan keväthangille hiihtämään niin ainakin löntystämään pölyisille pyöräteillle. Kevään tulon huomaa myös jääkiekkosarjojen playoffs-huuman alkamisesta. KHL-Jokerit ovat viettäneet kesälomaa jo monta viikkoa ja se toinen pääkaupunkiseudun SM-liigajoukkuekin on lähellä tipahtaa säälipleijareista. Sen sijaan IV-divisioonan runkosarja se vain jaksaa porskuttaa vielä lähes huhtikuun alkuun saakka, aivan kuten Isot Pojat Rapakon Takana. 

Vaan on Taalaliigalla ja Kaljaliigalla muitakin yhtäläisyyksiä. Kovat otteluohjelmat asettavat pelaajien kehot suorastaan epäinhimillisen rasituksen kohteeksi. Tällä kaudella Kanarianlintumiehistö onkin joutunut kokemaan kovia kun lähes jokaisen ottelun jälkeen joku on siirtynyt sairastuvan puolelle - viimeisimpänä Levanderisunnuntai-iltana IHK:ta pelatun kärkikamppailun jälkeen. Niin, parhaillaan kahdeksan pelaajan ollessa erinäisten vammojen takia sivussa on otteluiden voittaminen varsin haastavaa. Siihen päälle kun lisätään vielä erinäisten pelaajien motivaatio-ongelmat niin pelien lopputulokset eivät ole aina olleet kaivatunlaisia. Pitkät vieraspeliputket, viimeisimpänä neljän viikon, kolmen pelin ja lähes 30km siirtymineen ovat myös syöneet pelaajien innostusta. Viimeisimpänä innostuksen syöjänä on villien sisäpiirihuhujen mukaan toiminut “Feng Shuin katoaminen pukukopista”. Tämän takia on jo menty äärimmäisyyksiin. El Capitan onkin viettänyt viimeiset kolme viikkoa etsien tätä tarujen yksisarvista vastaavaa ilmapiiriä mitä moninaisemmista paikoista aina alpeilta Masai Maraan saakka. “Viimeisimpien huhujen mukaan Feng Shui on nähty joko Floridassa tai Hokkaidolla. Joutunen vielä jatkamaan tätä raskasta tutkimusmatkaani. Mitäpä en tekisi joukkueen eteen?” kommentoi kapu tilannetta alkulämpöjen lomassa.

Tänään onneksi asiat ovat paremmin. Play-offsien ulkopuolelle katkerasti jäänyt Kanarianlintulauma päättää kautensa kahteen kotiotteluun tutussa Hyrylän Hornankattilassa. “Hyrylä on aina paha paikka vastustajalle. Me pelaamme ja harjoittelemme kaksi kertaa viikossa etelä-Suomen surkeimmalla jäällä kun taas vastustajat ovat tottuneet parempiin olosuhteisiin. Henkinen niskalenkki on valtava jo kiekon pudotessa jäähän ja yleensä onnistumme kääntämään ottelut voitoksi viimeistään kolmannessa erässä oman päätymme jään ollessa täyttä sohjoista jäähilettä”, kommentoi viimeisiä otteluitaan GM roolissa viettävä GM Sten.

Kuten mainittiin Kanarianlintulauma vieraili sunnuntaina Malmilla IHK:n vieraana. Etukäteen odotettu kärkikamppailu lässähti pannukakuksi, kun ylhäältä karvaava ja luisteleva kotijoukkue jätti vierailijat tylysti lähtötelineisiin. 8-2 -lukemat eivät jättäneet paljoa jossiteltavaa. Tämäniltainen vastustaja, Porvoon oma Urbaanilegendajoukkio sopiikin paremmin Kanarianlintulauman vastustajaksi. “Olemme molemmat samanhenkinen joukkue. Laiskoja karvaajia ja hitaasti omaan päähän liukuvia puolustajia. Luvassa lieneekin varsinainen maalijuhla elleivät kassarit pelaa unelmailtaa.” 

Saavun jäähallille taktisesti alkuseremonioiden jälkeen aloituskokoonpanoja kuulutettaessa. Kanarianlinnut ovat saaneet jäälle hyvinkin mielenkiintoisen kokoonpanon jossa yhdistyvät kokemus ja rauhallisuus sekä nuoruus ja vauhti. Niko - Anssi - Mika -ketjun aloittaa pelin Hegen ja Stenkon toimiessa pakkipareina. Anssi avaa pelin Nikolle joka syöttää alas Stenkolle. Kiekko Hegelle ja vauhdissa alhaalta hakevalle Anssille joka heittää rybälätyn tyylikkäästi ringetteviivalla karvaavalle valkopaitaiselle vastustajalle. Tarkka laukaus suhahtaa Matin ohi ja reilun parinkymmenen sekuntin pelin jälkeen tilanne on vierailijoille 0-1. Toinen kentällinen, Juhis - Jupe - Late ja TakaReisiVille / Jude aloittavat matsin vähän paremmin, omissa ei soi aivan heti vaan vasta kahdeksannen peliminuutin jälkeen, kun vastustaja pääsee lämäämään pikkunätin maalin b-pisteen takakaarelta. Juhiskuitenkin on päättänyt näyttää että osaa hänkin lämätä; kauden kovin veto lähtee suoraan Laten ja Jupen syötöstä. PatrikLainemainen maali on tosiasia. Ensimmäiselle erätauolle mennään 1-2 -lukemista. 

Ensimmäinen erätauko vietetään etsittäessä maailmanmatkaaja-Judelle hiusverkkoa, donitsia ja muita tarpeellisia kauneudenhoitovälineitä. “Hiukset eivät saa peittää nimeä selässä, hiukset kiinni tai suihkuun”, kuten nuoruuden innolla puhaltanut tuomari asian ilmaisi. Taisi olla Pursiaisella naurussa pitelemistä; onneksi näitä vanhankin koulukunnan dumareita vielä löytyy joiden kanssa ei pelin tarvitse olla liian vakavaa.

Toisessa erässä Kanarianlintulauma alkaa pikkuhiljaa heräilemään. Pelissä on huomattavissa “niin pelataan kuin harjoitellaan” -henkisiä otteita; perussyötöt menevät monta metriä ohi, jalka ei liiku ihan niin kuin 20 kiloa sitten ja pelisilmässäkin alkaa olla pientä kaihinpoikasta mutta pelin painopiste saadaan siirrettyä selkeästi vastustajan päähän. Ensiksi Niko tuo pelin tasoihin Anssin syötöstä ja parikymmentä sekuntia tämän jälkeen Late siirtää Kanarianlinnut 3-2- johtoon Jupen esityöstä. Urbaanilegendat pyristelevät mukana ja tulevat vielä 3-3 -tasalukemiin ennen kuin Anssi tekee illan ensimmäisen Juhiksen ja Juden syötöstä. Vastustajalla alkaa mennä kuppi nurin. Mussutusta tilanteen jälkeen ja nuori noheva tuomari jakaa käytösrangaistuksia. Hienoa ajaa Porvoosta Hyrylään, pelata puolitoista erää, ottaa kymppitili täyteen kahdella isolla käytösrangaistuksella ja venata kyytiä kolme varttia. Erään anonymin Mäntsäläiskatsojan sanoin: “Älä pasko lavuaariin!”

Toinen erätauko käynnistyy. Teen tiedusteluretken Kanarianlintujen pukukopin suuntaan. Paikalla hallitsee ennennäkemättömän rauhallinen ja tyyni ilmapiiri. Kaikilla on kivaa; asia mitä ei ole vähään aikaan joukkueen sisäpiiriläisten mukaan ollut havaittavissa. Hyvä tästä vielä tulee!

Kolmas erä lähtee käyntiin Urbaanilegendojen hurjalla rynnistyksellä. Vihollinen on selkeästi päättänyt herätä taistelemaan voitosta. Porvoolaiset pyörittävät kiekkoa kulmissa ja yrittävät ajaa maalille mutta JunnuMatti hoitaa hommat rautaisella itseluottamuksella. Sen sijaan Anssi tekee illan toisen maalinsa ja siirtää kotijoukkueen 5-3 -johtoasemaan. “Worst lead in hockey” kuitenkin pitää hyvin. Niin hyvin, että Porvoolaiset tötöilevät lisää; 2+10 poikittaisesta mailasta Laten lapaluiden väliin. Aloitus vastustajan päätyyn ja nätin syöttökuvion Stenkko(!!!) - Late - Hege jälkeen kaula kastaa. Vielä muutama (noh, kolme) maalia lisää ja loppulukemat 9-3 viimeistelee Jupe tehdessään illan toisen maalin pari minuuttia ennen loppua. Hieno lopetus hienolle pelille ja ehkä hienoimpana seikkana neljä ylivoimamaalia viidestä ylivoimasta!

Tehot:

  • Jupe 2+2
  • Late 1+3
  • Anssi 2+1
  • Tahvis 2+1
  • Jude 0+3
  • Juhis 1+1
  • Stenkko 0+2
  • Hege 1+0
  • Mika 0+1

Jäähyt:

Kaikki tilastot löytyvät tästä.

Joomla templates by a4joomla