Pelipäivä on (suru)juhlapäivä! Lauantai-iltana vietettiin todellista jääkiekon (suru)juhlaa Kaukasten Voiman Jääkiekon Miesten Edustusjoukkueen vieraillessa Sipoossa Iddrottsföregninglaget Wolffin kotiluolassa. Loppulukemat 12-0 kuitenkin imartelivat vierasjoukkuetta joka kuudella kenttäpelaajallaan taisteli kunnioitettavasti vastustajan neljää kenttää vastaan. Seuraava koitos nähdään tulevana sunnuntaina kun Kanarianlintulauma matkaa Malmille pelaamaan IHK:ta vastaan.

“Lauantai-iltaa voi viettää monella eri tapaa”, mietin noustessani rappusia ylöspäin kohti Sipoon jäähallin katsomoa. Samaan aikaan kun Keskisen Uudenmaan kulttuuripääkaupungissa kohtaavat Järvenpään Haukat ja Keravan Playbo … öö HC Kera… eikun HC Kesk… pöh, KJT Miehet kakkosdivisioonan (eli kansan kielellä Rautaliigan) jännittävässä välieräkamppailussa yli viidensadan silmäparin edessä, vietetään Sipoossa hieman toisenlaista urheilujuhlaa. Paikallisen urheiluseuran “edarin” pelit jatkuvat Rautaliigan play-offseista putoamisesta huolimatta - onhan IV-divisioonan (eli kansan kielellä Kaljaliigan) pelejä jäljellä vielä useampikin kappale ja reilun ja rehdin urheiluhengen mukaisesti kantsii kuumille pelaajille hakea tuntumaa kaksi sarjatasoa alempaa. Onhan täälläkin omanlainen tunnelmansa kun sata silmäparia seuraa omituista näytelmää.

Istahdan alas ja kaivan popparit taskusta. Kanarianlintujen rosteri on nopeasti scoutattu. Kahdeksan (!!!) injuryssä olevan ja viiden (!!!) talvilomalaisen jälkeen jäljelle jääneistä pelaajista seitsemän urheaa jääkiekkosoturia on tänään pukenut päällensä keltanutun ja pelaavat aiemmin viikolla eroilmoituksen jättäneen GM:n kunniaksi. Saldo on kuitenkin aika hyvä - pelkästään 25% saatavissa olevasta rosterista on karannut ottelun sijasta lähipubiin. JunnuMatti, Stenkko, Levanderi, Late, Takareisi ja Anssi ovat vielä saaneet lisäyksenä mukaan injurylistan naftaliinista kaivetun Juhon joka omien sanojensa mukaan “on kyllästynyt makaamaan sohvalla injuryssä. Kipulääkkeillä pelataan änärissäkin joten miksei myös Kaljaliigassa?”. Vastustajalla taas näyttää olevan kokoonpanossaan täydet nelisen kenttää innokkaita pelaajia höystettynä kahdella kassarilla, täydellä valmennustiimillä, hierojalla, huoltajalla, fysioterapeutilla sekä mentaalivalmentajalla. Resurssit kohdillaan, sano!

Kiekko tipahtaa jäälle. Tuomaripari Artsi sekä joku hiljaisempi kaveri ovat selkeästi kentän aktiivisimmat osapuolet. Valkopaitainen vastustaja on ihmeissään kuudella kenttäpelaavasta Kanarianlintulaumasta eikä Kanarianlintulauman ensimmäisten minuuttien pitkien kiekkojen läpyttely helpota tilannetta. Jääkiekkopelin sijaan homma muistuttaakin enemmän oheista videota. https://www.youtube.com/watch?v=OPAv8Hioyso

Tätä ei kuitenkaan jatku pitkään ja kotijoukkueen valmentajan alkaessa huutamaan ohjeita pää punaisena myös kotijoukkueen pelaajat heräävät talvihorroksestaan. Ensimmäiselle erätauolle mennään kotijoukkueen johtaessa numeroin 4-0.

Toinen erä jatkuu lähes prikuulleen ensimmäisen erän toisintona; hidastempoinen alku kiihtyy loppua kohti. Erän jännittävintä antia edustaa jäänajon katoaminen vierasjoukkueelle alunperin tiedoitetusta välistä - sen sijaan että kohta siirtyisi, jäänajo poistuu kokonaan. Tämä lienee sitä Sipoolaista vieraanvaraisuutta.

Kolmannestakaan erästä ei saada aikaiseksi suurta kiekkojuhlaa. Kanarianlinnut pääsevät kertaalleen kokeilemaan ylivoimaa ja peli näyttääkin yllättävän pirteältä. Juho laukoo ylärimaan ja vastaa päivän komeimmasta vedosta. “Onneks ei mennyt maalia kohti, ei meidän kassarit tollasien koppaamiseen taivu” kommentoi vastustajan valmennusjohto vetoa sen verran kovaäänisesti että viesti luottamuksesta välittyy myös katsomoon. Viimeinenkin erä päättyy kotijoukkueen voittoon 4-0. Lopussa Kanarianlintulauma tarvitsee pienen lepihetken ennen kättelyä. JunnuMatille etsitään tippaa, lisähappea ja defibilaattoria - 63 torjuntaa kolmeen varttiin on ihan kohtalainen saldo torjuntaprosentin huidellessa siellä 85 pinnassa. Lopulta saadaan koko joukkue koppiin juuri parahiksi samalla kun vaksi kytkee lämpimän veden pois päältä. 

Ottelun jälkeen joukkueen parhaaksi pelaajaksi valitaan pukuhuonerituaalissa JunnuMatti joka hoiti joukkueen paskimman tontin upeasti ja uhrautuvasti. Parhaan Poissaolevan Pelaajan Palkinnon kuittasi nimiinsä itse itseään röyhkeästi äänestänyt ja Tahvikselta tiukkaa taustatukea saanut Tomppa. Ikävä kyllä hallin nurkasta mukaan löytynyt palkinto ei koskaan päässyt matkaan ja kiertoon saakka joten toivottavasti palkinto löytää tiensä oikealle omistajalle.

"Parhaan Poissaolevan Pelaajan Palkinto". Kyljessä lukee "Sissi".

Kentänlaitatoimitus toivonee kuitenkin että uusi GM käyttäisi kuvassa esiintyvää palkintoaihiota inspiraation lähteenä ja tulevalla kaudella “PPPP” -palkinto olisi tosiasia.

Nyt etsin itselleni sopivan kolon, käperryn sikiöasentoon ja itken itseni uneen sormi suussa.

Tehot:

Jäähyt:

Joomla templates by a4joomla