Keskiviikoiltana vierailtiin Hyrylän Hornankattilassa, mietittiin pukukoppimusiikin syvintä olettamusta ja pohdiskeltiin koska Esa “One More Year” Felin tekkee paluun peliareenoille. Niin, ja pelattiinhan sitä jääkiekkoakin, kun Kanarianlinnut voittivat Ice Teamin luvuin 6-2.

Aah, tuo huumaava pukukopin tuoksu. Tuttu ja turvallinen odööri tuli taas sieraimiini astellessani sisään Hyrylän Hornankattilan pelaajien ovesta keskiviikkoiltana. Hallin turvamiesten voitelu tuottaa tulosta - muut toimittajat jäivät kateellisina katselemaan perääni astellessani hallin perukoille heittelemään ylävitosia kotijoukkueen tähtipelaajien kanssa.

Tähtipelaaja. Harva NHL-pelaajakaan nauttii yhtä suurta statusta kuin muutamat Kanarianlinnut. Joukkueen Kapteenisto oli juuri päättelemässä venyttelytuokiota kun saavun hallille. Ketun viekkaudella onnistun livahtamaan jututtamaan jätkiä. Tähtipelaajia - todellakin. Isossa maailmassa halli täyttyy katsojista puolitoista tuntia ennen pelin alkua ja “starbat” lukkiutuvat pukuhuoneisiinsa. Ei Hyrylässä - täällä Edarin Jätkät ottavat koko tilan haltuun ja jos jätkät haluavat venytellä katsomon puolella katsomo tyhjennetään jotta kundit saavat rauhassa lämmitellä nivusensa. Niin, vanhuus ei tule yksin. Huhujen mukaan eräskin Tähdistä valmistautui pitkään iltapuhteeseen ei niinkään ottelun vaan jälkipelien takia. Olin kuulevinani samassa lauseessa sanat “Englanti”, “takaisin”, “viikko”, “odotus”, “kalapuikko”, “majoneesi” ja “teepussit”. Tässä vaiheessa kokematon maalaispoika päätti poistua kalmankalpeana takavasemmalle…

Tompan kynäilyt tuottivat tänään ainoastaan kaksi jäähyminuuttia. Ja muutaman hyvän maalipaikan. Ja tehoja muille.

Jatkan matkaani ja saavun The Pukukopin ovelle. Koputan, otan lakin päästä ja odotan kohteliaasti josko saisin juttutuokion itse GM:n kanssa. Samalla kuuntelen korviini tulvivaa rokkia. Onneksi jossain pidetään kiinni perinteistä; nykyajan nuoriso luulee että Sanni ja VilleGalle ovat sopivaa hengennostatusmusiikkia jäälle mentäessä. Mikäs siinä, Mitähän Vittua kun aina kun mä otan kakkosen peto on irti pienissä häissä. Melkein tulee ikävä mr. Felinin lauleskelemaa herkkää kappaletta kyynelistä ja Badenbadenista. Niin, mikä onkaan kyseisen Vanhan Herran tilanne? “Sopimusta ollaan laadittu ja tällä hetkellä mennään vielä viikko kerrallaan. Todennäköisesti viimeistään tammikuussa pääsemme sopimaan ottelukohtaisen sopimuksen tekemisestä - toiveet ovat korkealla että näemme numeron 36 luistimenterien tekevän uria jäälle viimeistään Jokelan Talviklassikossa tammikuussa.” Perään utelin muista joukkuetta koskevista huhuista. “Meillä alkaa pikkuhiljaa olla hyökkäyskalusto siinä kunnossa millä on voitettu Stanley Cupeja, World Cupeja ja muita vastaavia Kaljaliigoja. Viimeaikaisten hankintojen ansiosta joukkue alkaa pikkuhiljaa olla kasassa ja hakusessa on enintään muutama Erik Karlsson meets Eric Lindros meets Jaromir Jagr -kaltainen kolmoskentän yleisluuta”. Kuulostaa siltä että GM valmistelee pelipaikkaa HelloKittylle mutta aika näyttänee vieläkö tämä Jääkenttien Jari Litmanen tekee paluun keltaiseen pelinuttuun.

Illan vastustajana on Läntisen Uudenmaan ylpeys, Ice Team Raseborg. Valkopaitainen vieras on saanut jalkeille komean rostelin pelaajia - kolme kentällistä, pari kassaria, huolto- ja valmennustiimin sekä cheerleadersakin. Hyvä, Tag Team Mahakas - Housaho luomassa tunnelmaa hallin nurkassa ei ole uponnut kuin pinttynempeihin Tom of Finland -faneihin joten vaihtelu virkistää.

Myös Kanarianlinnut ovat jalkeilla hienolla rosterilla. Kolme kentällistä JääkiekkoSotureita. Vaan yksi loistaa poissaolollaan. Missä on Alasarjojen Zdeno Chara ja Nicklas Lindströmin oppi-isä Stenkko? “(Stenkko) valitteli maanantaina alaraajavammaa eikä kyennyt vetämään treenejä loppuun saakka. Kiekkoilijan elämä on hurjaa tällä tasolla - poppariosasto kutsui. Yritellään vähän motivoida nestoria josko saataisiin vähän lisää virtaa sitten seuraaviin koitoksiin”. Että näin.

Allu elementissään.

Ottelu itsessään oli juuri sellaista kun keskiviikkoillan derbyiltä voi odottaakin. Luvut 6-2 kertovat oleellisen; Kanarianlinnut aloittivat ottelun väkevästi. Voimahyökkääjistä koostuneet kakkos- ja kolmosketjut jyräävät vastustajan päädyssä tuottaen tulosta, ottaen samalla muutaman ylimääräisen jäähyn. Parin minuutin pyörityksen jälkeen Sami avasi pelin tehden maalin Mikanesityöstä ja vielä ennen ensimmäisen erän loppua Jupe painaa häkin Laten esityöstä. “Nuo kaverit pitäisi erottaa pariin eri ketjuun kun kumpikaan ei halua paiskata pikkumustaa verkkoon. Tee sä, eiku sä, eiku sä …”, kuten katsomosta joku näsäviisas ehtikin todeta. Klapklapklap ja kiekko sattuu viimein karkaamaan maaliin …

Toinen erä jatkuu samalla tavalla. Jäähyjä ilmestyy taululle tasaiseen tahtiin kun hitaampi vastustaja alkaa koukkimaan, estämään ja meidän jätkät vastaavat takaisin sopivalla kovuudella. Toimitsijaparina työskentelevä Sten Sr. - Sten Jr. ovat paikoitellen helisemässä reaaliaikaisen tulospavelun, tulostaulun, laukausten ja torjuntojen laskemisen, jäähyboksin luukkujen availun, kotijoukkueen huoltajan, yleisen lääkintähenkilökunnan ja lennonjohtajan tehtävien kanssa kiekkojen sinkoillessa vaarallisen lähellä päitä. Niin tai näin, Laine tekee illan toisen Anssin syötöstä, Jupe tekee illan toisen Juden ja Juliuksen syötöstä ja Juhis tekee illan ensimmäisen Juden ja Tumen syötöstä. Kun vastustaja tekee myös yhden häkin, siirrytään toiselle erätauolle 5-1 -lukemista. Anssin istuessa illan kolmatta jäähyä.

Anssi taas tuttuakin tutummassa paikassa.

Tuo Anssin kolmas jäähy kostautuukin heti kolmannen erän alussa Ice Teamin kaventaessa lukemiksi 5-2 ylivoimalla. Ei se mitään, lisää jätkiä boksiin “ööö, arvotaan vaikka jäähyksi väkivaltaisuus” ja pidetään peli jännittävänä. Ice Team pysyy kuitenkin parin maalin päässä ja lopulliset lukemat (6-2) iskee Jupe tehdessään hattutempun Juhon ja Laten syötöistä.

Matsi päättyy ja vastustajat kättelevät toisiaan. Taas on saatu yksi saaga päätökseen Legendaarisessa Hornankattilassa. Seuraava kotiottelu onkin sitten 9.11 kun kuumaakin kuumapäisempi paikallisvastus Storm II Hyvinkäältä saapuu vierailemaan Hornankattilassa.

Tehot:

 • Jupe 3+0
 • Sami La. 2+0
 • Late 0+2
 • Jude 0+2
 • Juhis 1+0
 • Mika 0+1
 • Julius 0+1
 • Tume 0+1
 • Juho 0+1

Jäähyt

 • Anssi 6min
 • Allu 2min
 • Sami La 2min
 • Tume 2min
 • Valis 2min

Koko pöytäkirja löytyy sitten täältä.

Joomla templates by a4joomla