Paremmin yökyöpeleinä tunnetun Kaukasten Voiman Jääkiekon Miesten Edustusjoukkueen pelaajista koottu uljas joukko taisteli menneenä viikonloppuna urheasti aurinkoisessa Jokelan Hornankattilassa Pohjois-Tuusulan jääkiekkoherruudesta perinteikkäässä ulkoilmaottelussa. Järjestyksessään jo neljästoista nyky-Kavon ja Wanhan Voiman kohtaaminen oli kerännyt Lepolan kaukalon laidalle liki kaksisataapäisen huutavan ihmismeren.

Viime vuosituhannelta asti yhdessä pelannut rutinoitunut, patinoitunut, vaan ei tippaakaan dementoitunut, Wanhan Voiman joukkue, valmentajanaan Ahti Mustonen, vilisi tuttuun tapaan sellaisia suomalaiselle urheilukansalle tuttuja nimiä kuten Laine(x2), Pulliainen (x2), Koljonen (x2) ja Niiranen (x1). Vain muutamia mainitakseni. Osoituksena urheiluhengestä nämä jääkenttiemme veteraanit olivat päättäneet antaa nyky-kavolle tasoitusta rekrytoimalla riviinsä muutaman kokemattomamman kasvon (Salmi & Koljonen).

 

Tomppa ja ns. tuhannen taalan paikka.

Itse ottelu oli tuttuun tapaan reipashenkistä ja runsasmaalista laatukiekkoa. Yleisö sai ottelussa huutaa, ulvoa, ampua raketteja, polttaa soihtuja ja tanssia villisti yhteensä 14 maalin edestä. Nyky-Kavon eduksi numeroin 9-5 päättynyt ottelu ei tällä kertaa jättänyt jossittelujen varaa siitä kuka on Jokelan kingi vuonna 2016. Vaikka yleisö viihtyi silminnähden hyvin kaukalon laidalla, oli vähintäänkin samanlaista intoa aistittavissa erätaukojen aikana kun Haukan Makkara & Merchandise -puoti palveli nälkäisiä ja vähävaatteisia urheilun ystäviä.

 

Pojat vakavina ottelun tiimellyksessä.

Poikkeuksellisesti Kentänlaitatoimitus ei tämän ottelun yhteydessä julkaise henkilökohtaisia tehopisteitä, koska tärkeintä ei ollut voitto, murskavoitto tai henkilökohtaiset pisteet, vaan rehti kilpailu ja toisen kunnioittaminen.

Sen sijaan:

Kiitämme

  • Vakseja loistavasta jäästä
  • Tapahtumasta vastuussa olevia (Sten & Son) loistavan sään järjestämisestä
  • Tuusulan kuntaa siitä että myös perheen pienimmillä oli mahdollisuus seurata ottelua kaukalon itäpäätyyn polven korkeudelle ilmestyneen valtavan reiän kautta
  • Korisjaostoa buffan hoitamisesta

Moitimme

  • Nuoremman polven viimeistelykykyä läpiajotilainteissa
  • Nuoremman polven saunomisintoa ottelun jälkeen
Joomla templates by a4joomla