On olemassa muutama varmempaakin varmempi syksynmerkki; flunssa-aalto toisensa perään pyyhkii yli suomenmaan, laittomat työnseisaukset aiheuttavat harmaita hiuksia lähinnä viattomille sivullisille ja Kanarianlintujen preseason käynnistyy. Koska olemma Asiansa tunteva erikoisjournalistinen paikallismedia, keskitymme kaiken politikoinnin ja vampuloinnin sijasta lähinnä viimeiseen aiheeseen. Samalla puhumme pari sanaa jääkiekosta sekä ylistämme Stenkkoa, josta on vanhemmalla iällään kuoriutunut varsinainen pelimies!

Syksy on pimeä ja märkä. Hyrylän jää on, noh, ainakin märkä. Urheiden, keltapaitaisten kaukalosoturiemme vyöryessä mylvivän kotiyleisön eteen käy nimittäin selväksi, että jokin on nyt vinossa. Epäselväksi jää, onko tämä ainoastaan jäädytyskoneen pääkytkin, vaiko kenties joku monimutkaisempi komponentti tässä vihervasemmistolaisten halveksimassa ilmastonmuutosta edistävässä Helvetinkoneessa, jota myös jäähalliksi kutsutaan. Maallikon termein: Jokin on rikki; vielä aamuharjoituksissa kovana kiiltänyt jää on kovaa vauhtia muuttumassa ns. “loskapaskaksi”. Noh, tuomareiden on pakko hoputtaa peli käytiin pikapikaa, ettei termi havaijikiekko saa normaalia realistisempaa käyttötarkoitusta.

Illan vastustajana on Stadi HC. Tuntematon joukkue, josta etukäteishuhut kertoivat ainoastaan “ne jätkät ajaa todennäköisesti kaikki hallille Harrikoilla, ehkä jopa jäälle saakka.” Myös muita kotijoukkueen hengen sorruttamiseksi tarkoitettuja huhuja oli liikkeellä ennen ottelua. Huolestuttavinta oli, että nämä huhut olivat vielä kotijoukkueen sairaslomalaisten liikkeelle laskemia. Noh, eipä näkynyt hallilla harrikoita, ainoastaan joukko keski-ikää lähestyviä, keskikehoa kasvattavia nuoria miehiä. Kaikki näistä eivät olleet edes kotijoukkueen edustajia.

Näin se vain on, että lahjattomat harjoittelevat. Kanarianlinnut ovat saaneet keskiviikkoillan rientoon kasaan mukiinmenevän kokoonpanon; viime kauteen verrattuna paikalla on poikkeuksellisesti enemmän jätkiä kuin treeneissä. Kolme ketjua ja viisi pakkia pitänevät huolen siitä, että Miikan ei tarvitse olla hereillä ihan jokaisen riparin kohdalla. Paskapuhetta! Jo ensimmäisessä vaihdossa vastustaja painaa päälle kuin raivo härkä, ja avauspakkipari Stenkko - TakareisiVille joutuvat pistämään parastaan. Kirjaimellisesti. Kiekko nimittäin liikkuu sentin paksuisessa loskakerrokosessa varsin huonosti. Positiivista on se, että nyt vastustajana ei ole joukko jääkiekkoa suomeen tuoneita, koko pienen elämänsä ulkokentillä kesät talvet lumisateessa kiekkoilleita Wanhan Voiman edustajia, vaan samanlaisia kuolevaisia. Tästä seuraakin hupaisia tilanteita, kun kiekko töksähtää läpiajossa paikalleen ja syötöt muuttavat suuntaa loskavalleista.

Tätä jännitysnäytelmää kestää aina ensimmäisen erän puoliväliin saakka, ennen kuin kotijoukku pääsee ensimmäiseen vetopaikkaan. Jesse ja Anssi pyöräyttävät kiekon viivalle Stenkolle. Ranteet lukkoon - ja taululle lukemat 1-0. Pienoinen johto pitää aina ensimmäisen viimeiseen minuuttiin saakka, ennen kuin vastustaja tasoittaa about kolmannesta läpiajosta tilanteeksi 1-1 juuri ennen erän loppua. Alivoimalla. Yllättäen.

Toinen erä jatkuu samasta mihin ensimmäinen jää. Kiekon pomppiessa ratkaisut ovat… sanotaanko että varsin luovia. Lopulta kuitenkin peliin saadaan hieman järkeä. Ensiksi Hege tekee lukemiksi 2-1 Oskun syötöstä, ja heti perään Anssi ja Juhis saattavat Kanarianlintulauman pienoiseen 4-1 -johtoon.

Toisella erätauolla taasen tapahtuu jotain erikoista. Kolmannen erän alkaessa kotijoukkue lopettaa luistelun. Onneksi Miika pitää Kanarianlinnut johtoasemassa, ainakin erän puoliväliin saakka. Sitten tapahtuu se odotettavissa oleva, kaksi maalia minuutin sisään ja tilanne onkin äkkiä jännittävä 4-3. Onneksi tässä välissä kotijoukkue herää. Jalat liikkuvat, kiekkokin satunnaisesti. Vetojakin alkaa siunaantumaan vastustajan päätyyn. Ja maaleja. Anssi. Late ja Hege vastaavat kolmesta maalista kolmen viimeisen minuutin aikana ja kotijoukkue voittaa pelin lopulta lukemin 7-3. Tästä on hyvä jatkaa ensi viikolla.