Joku väitti että Kentänlaitatoimituksessa olis pistetty lappu luukulle toimittajien alkoholiongelman takia. Ei pidä paikkaansa. Meillä ei Maunon kanssa ole alkoholin kanssa mitään ongelmaa! Kansainvälinen jääkiekkoliitto yhdessä Poliisihallituksen kanssa vaan kielsi meitä raportoimasta Kaukasten Voiman Jääkiekon Miesten Edustusjoukkueen otteista kevätkaudella, koska Mauno on toiminut kansainvälisen vedonlyöntitoimiston mannekiinina Uruguaissa pyörivissä televisiomainoksissa. Pikkupikkubikineissä thaimaalaisia kukkotappelutapahtumia mainostanut Mauno sai kuitenkin sovittua asian Kale Koon kanssa ja päästiin taas raportoimaan otteluita. Ei olla Veikkaukselle kovin pahasti näreissämme, koska Mauno pääsi toteuttamaan itseään kaapin ulkopuolella ja on nyt ikionnellinen. Ja mä pääsin asumaan Uruguain residenssissäni ja olen myös ikionnellinen.

 

Niin mutta se ottelu. Keskiviikkoillan praimtaimissa Kaukasten Voiman Jääkiekon Miesten Edustusjoukkuetta vastaan asettui tällä kertaa Storm Team. Hyvässä hengessä ja erinomaisilla tuomareilla pelattuun harjoitusotteluun mahtui jos jonkinlaista draamankaarta. Mutta aloitetaan ihan alusta. 

 

Pukukoppikäytävällä haisee hiki. Kotijoukkueen kopista kuuluu pelokasta puheensorinaa.

- Kuulitteko että Stormilla on jengissä nyt jotain try out -pelaajia

- Siis alkaako ne nyt jo seulomaan jengiä ens kauden vitosdivariotteluihin

- Joo joo… Näin äsken niiden alkuverryttelyssä ainakin Petrit Skrikon ja Variksen ja mun mielestä Wade Immonenkin oli siellä

- No huhhuh. Taitaa tulla tiukka peli

- Niinpä, mutta onneks meillä on Matti maalilla eikä Stenkko kuulemma pue tänään, joten on meillä ihan hyvät saumat

- Totta turiset!

 

Niinpä. Totta turisivat. Kentänlaitatoimitus nimittäin bongasi Hyrylän Hornankattilan parkkipaikalta edellä mainittujen lisäksi myös Kenneth Baumgartnerin pick upin. Myös vastustajan maalivahti herätti valppaassa toimituksessa kummallisia fiboja. Aivan kuin torjuntatyyli olisi ollut tuttu tämän kauden Kiekko-Vantaan maalilta. Maskin alta luikerrellut poninhäntä vain vahvisti tätä olettamaa. Tämä huhu jäi kuitenkin pelin tiimellyksessä vahvistamatta.

 

Itse ottelu alkoi sillai kivasti että vaikka vihollinen pääsi ensimmäisessä erässä vankan tuntuiseen 0-1 johtoon saatiin se kuitattua heti tokan erän alussa Saarisen Ollin komealla maalilla. Lisää herkkua oli luvassa melkein heti perään kun Mr. Louhenmäki vei alivoimalla joukkueen johtoon. Tämän jälkeen niitä maaljea sitten tehtailtiinkin keskimäärin kaksi per laukaus. Kavolaisista eniten työntouhussa olivat Hartosjupe (2+0) ja Herra numero 42 eli Anssi Lehti (2+3). Myös Eero, ei  kuitenkaan Lehti vaan Heimlander, taisi jonkun maalin heittää, mutta useammin mies tuli tutuksi toimitsijoille vinkuessaan irtosyöttöpisteitä olematta edes kentällä kaikkien maalien aikaan.
- Ettäs kehtas. Iso mies!
Kommentoivat pelin toimitsijat ottelun jälkeen.

 

Maaleja tuli tosiaan tasaiseen tahtiin. Olisi tullut varmasti tuplasti enemmänkin (tässä vaiheessa voinee paljastaa että varsinainen peliaika päättyi 8-8), mutta kun molemmat joukkueet yrittivät kuljettaa kiekkoa maaliin asti. Tämä siitä huolimatta että molemmat maaleja vartioineet, topattuihin varusteisiin sonnustautuneet aikamme gladiaattorit tekivät melko aikaisessa vaiheessa selväksi että löysä rannari siniviivalta riittää maalimerkintään. Runsaslukuinen yleisö (toimitsijat olivat epähuomiossa pudottaneet nollat pois yleisömäärän perästä ja siksi pöytäkirjaan oli merkitty vain 19 sierainparia) sai siitä huolimatta rahoilleen vastinetta. Jos jotain yksittäisiä kohokohtia pitää nostaa ottelusta esille niin Juhiksen kuperkeikkaharhautus nousee kyllä ihan kärkeen. Toinen voisi olla se että Stenkko ei pelannut. Kuulemma joku ammattilaislätkäpiireistä tuttu ”alaraajavamma” syynä. Toisaalta kuului myös huhua että Esa olis ennen peliä ilmoittanut että ”Lauri, ei tänään” ja puhuipa joku ilkeäkielinen jopa siitä että Moonalta olisi tullut pelikieltoa liiallisen änärinhakkaamisen vuoksi. 

 

Mutta tosiaan. Varsinainen peliaika päättyi mitäänsanomattomaan tasuriin. Tässä kohtaa tuomarikaksikko veti yleisöä miellyttävän ässän hihasta ja käski joukkueet rangaistuslaukauskilpailuun (toim.huom. Mannerheimin Lastensuojeluliitto, Maailman Kidutuksenvastainen Komitea, Suomen Siviilipalvelushenkilöt ry sekä Päivi Räsänen harkitsevat ”rangaistuslaukaus”-termin kieltämistä sen brutaalin, kenttäoikeuteen viittaavan luonteen vuoksi). No jos ei ratkaisua meinannut tulla varsinaisella peliajalla niin eipä pilkkukisa paljon siitä eronnut. Nähtiin about kahdeksantoista epäonnistunutta ilmaveiviyritystä, kolmetoista tolppaa, muutama kymmenen vetoa jotka olisivat kyllä isoihin maaleihin menneet… ja niin eteenpäin. Epäkunnossa olleen hi-speed -maalikameralaitteiston vuoksi Ollin jäätävästä lämäristä syntynyt maali jäi hyväksymättä (toimitus kävi tarkistamassa ottelun jälkeen: maalikehikko oli solmussa ylä-takakulmasta), mutta Anssin lirutus ei jäänyt tuomareilta huomaamatta. Näin ollen lopputulokseksi kirjattiin maalin voitto kotijoukkueelle.

 

Kentänlaitatoimitus päättää rapotin tähän. Jatketaan kun jaksetaan, mutta huilataan ensin toi kesä. Ehkä.

Joomla templates by a4joomla