Rakkauden kesä 2014 alkaa olemaan noin virallisestikin takanapäin. Iltojen pimetessä myös Hyrylän Jäähallin ovet ovat käyneet tiheään tahtiin Kanarianlintulauman suorittaessa kauteen valmistavia harjoituksia samalla kun GM Sten on kartoittanut pelaajamarkkinoita uusien vahvistusten toivossa. Miten kävi kauden ekassa harkkamatsissa Sipoossa? Onko Tompan kesätreeni sujunut niin hyvin kuin alunperin oli suunniteltu? Onko fanien "One More Year Mr. Felin" -lakanoilla ollut vaikutusta Riihimäkeläistyneen konkarin jatkosuunnitelmiin? Se selvinnee seuraavassa ...

 

Syksy 2014 alkoi monelle Kanarianlintupaitaa havittelevalle try-out -pelaajalle aikaisemmin kuin koskaan. Moni hieraisi silmiään 11. elokuuta, kun joukko uusia pelaajakokelaita tallusti kohti Hyrylän Hornankattilan mekkaa - pyhäkköä, mikä tunnetaan kansanomaisesti myös Kanarianlintujen pukukoppina. "Koskaan aiemmin emme ole aloittaneet kautta näin aikaisin. Tänä vuonna on kuitenkin sen verran tunkua joukkueeseen, että aloitamme try-outit hyvissä ajoin. We're ready!"

 

Ja näinhän se on. On ollut suoranainen ilo tarkkailla jäähallin lehtereillä treenien vauhtia ja ennen kaikkea sitä, millaisella innolla seuraan on tullut paluumuuttajia. Franchise-pelaajien lisäksi hallilla on nimittäin nähty mm. eräs joukkueen pitkäaikaisimmista kapteeneista sekä joukkueen aiempana enforcerina kunnostautunut mr. Fiilis. Tähän kun isketään kylkeen kentällinen nuorempia vahvistuksia sekä muutama kokeneempi kehäkettu, saadaan aikaiseksi keitos, jota vastaan muut IV-divarin joukkueet ovat vielä helisemässä tällä kaudella.

 

Esinäytöstä tulevasta saatiin viime lauantaina, kun Kanarianlinnut vierailivat Sipoossa paikallisen urheiluseura Wolfin vieraana. Elokuisena alkuiltana pelatussa ottelussa Kanarianlinnut olivat röyhkeitä isäntiä voittaen vastustajan lukemin 3-5. Yhtenä Kanarianlintujen tehomiehenä hääri joukkueen luottopuolustaja ja jo seitsemättä kauttaan joukkueen riveissä pelaava Tomi Valariutta:

 

"Tänä vuonna me "konkaripelaajatkin" olemme joutuneet laittamaan itsemme likoon ihan tosissaan omatoimiharjoituksilla. Jäiden loputtua juhannuksena alkoi ahkera lenkkeily- ja salikausi. Ainakin itselläni - todennäköisesi suurimmalle osalle lenkkikausi on tarkoittanut muuta. Kauden ensimmäiseissä harkoissa on ollut tungokseen asti tryout-pelureita ja paluumuuttajia. Tempo on pysynyt kovana! Positiivisena uutisena uusissa jampoissa näyttäisi olevan ihan 1-2 -kentän pelureitakin mutta muistutksena todettakoon että KaVon seula on kivenkova - kaikki eivät vain kestä moista rääkkiä."

 

"Oli mukava pelata pitkästä aikaa kiekkoa ihan tosissaan. Vastustajalla oli nuori, III-divariäijillä vahvistettu joukkue ja silti pysyttiin vauhdissa mukana. Pari oman pään virhettä piti vastustajan pelissä mukana mutta loppujen lopuksi meillä ei ollut hätäpäivää."

 

"On ollut mukava huomata, että tämän kauden joukkue on ehdottomasti materiaaliltaan levein minun urani ajalta. Tulemme tosissamme kamppailemaan IV-divarin voitosta. Old time hockey! Taklauksia ja kovaa fyystistä peliä!"

 

Ai niin, vielä piti mainita pari sanaa mr. Felinistä. Hallille tultaessa fanit notkuvat hallilla "One More Year Mr. Felin" -lakanoiden kanssa. Naispuoliset fanit (sekä Kentsu mursuviiksineen) heittelevät alushousuja ja yrittävät saada mr. Felinin huomion osakseen, mutta tämä on pysynyt kovana. "Pelaan niin kauan kuin se tuntuu mukavalta. Ei tätä tässä vaiheessa enää rahan vuoksi tehdä", toteaa Esa virne naamallaan. Liekö Jokerit tehneet hänellekin 7.5 miljoonan dollarin sopimuksen. Aika näyttää mitä tuleman pitää, mutta ainakin täällä toimituksessa ollaan luottavaisia Esan suhteen. Eiköhän hänetkin hallilla nähdä kun tosipelit alkavat...

Joomla templates by a4joomla