Viikonloppuna Jokelassa vietettiin urheilujuhlaa oikein Ison Maailman tunnelmissa, kun Kaukasten Voima kohtasi legendaarissessa Urheilukentän kaukalossa Wanhan Voiman. Lempeän talvisään ja herkullisten makkaroiden lisäksi 110-päinen yleisö sai nauttia maalijuhlasta. Lempeän lumisateen myötä päättyneessä ottelussa nähtiinkin yhteensä 20 maalia, kun sekä Wanhan Voiman että Kanarianlintujen pelaajat näyttivät kynäilytaitojaan kuin All Stars otteluissa. Ottelun lopputulos vierailijoille 6-14 Kanarianlintujen keskittyessä kohteliaan isännän rooliin.

 

Tottahan se on, Jokelan Urheilukentässä on jotakin aivan nostalgista. Pukukoppien tuoksu. Punttisalin kolisevat, Hruštšovin aijoilta peräisin olevat kuntoiluvälineet, jotka lienevät nykyisin YK:n kieltämät kidutukseen vedoten. Legendaarinen Kaukalo, jolle kenttävahtimestarit taiturimaisesti loihtivat kestävän jään jo marraskuun alkupäivinä. Jää, jolle piirrettiin viimeiset kaarrot vasta maaliskuun loppupuolella. Keltainen Vaara. Pesiksen tiukat ottelut hiekkakentällä. Sauna.

 

P1220022

Tässä vaiheessa poikia vielä naurattaa pelottavan paljon...

Kuinka monia nostalgisia muistoja voikaan vanha urheilukenttä sisälleen kätkeä. Muistoja, joita ei voida viedä pois - ei, vaikka niin pesäpallo, jääkiekko kuin yleisurheilukin on viety pois urheilukentältä. Jalkapalloilijat eivät enää astu jalallakaan vanhanaikaiselle nurmikentälle, jolla olosuhteiden pakosta pelataan vain pari hassua kuukautta vuodessa - ja miksi astuisivatkaan, kun alle kilometrin päässä voidaan potkupalloilla ympäri vuoden. Siksi onkin hienoa nähdä, että urheilukentällä järjestetään vielä satunnaisesti tapahtuma jotka ennen kaikkea saavat ihmiset liikkeelle.

 

Viime lauantaina pelattu nostalgiaottelu oli järjestyksessään jo kahdestoista. Tasaväkisten kohtaamisten sarja (molemmilla 5 voittoa, vuoden 2013 peli päättyi tasan 6-6) on osoittanut, että molempien osapuolien GM:t ovat (Wanha Voima ja Sten Sr, Kanarianlinnut ja Sten Jr. ) onnistuneet erinomaisesti joukkueiden rakentamisessa. Tänä vuonna ennen kohtaamista järjestetyssä lehdistötilaisuudessa pääsin utelemaan kotijoukkueen edustajilta, mitä luvassa olisi. "Painotamme ensisijaisesti yleisön viihdyttämiseen ja kylän omien poikien peluuttamiseen. Emme lähde hakemaan voittoa hinnalla millä hyvänsä vaan keskitymme hyvään peliin, yhdessäoloon ja matsin jälkeiseen saunomiseen."

 

 

   

Ja viihdettä yleisö saikin. Täyden rahan edestä. Hienoja jalkakyniä, tyylikkäitä torjuntoja, millimetrintarkkaa syöttöpeliä. Ikävä vain, että moinen jäi hyvinkin yksipuoliseksi. 45 minuutista noin 37 Kanarianlinnut viettivät varsinaisessa pesukoneessa, kun nimekkäitä NHL-, maajoukkue-, SM-liiga sekä nuorisomaajoukkuepelaajia sekä Kanarianlintujen 70- ja 80-luvun edustajia vilissyt vastustaja neppaili kotijoukkueen ylitse. Kotijoukkue räpisteli minkä vastaan pystyi ja pysyi vierailijoiden matkassa ensimmäiset 1½ erää. Liekkö Urheilukentän laadukkaalla saunalla ollut tekemistä asian kanssa, mutta tämän jälkeen näytti puhti loppuvan tyystin ja vastustaja meni menojaan, naputtaen lopulta taululle tylyt 6-14 -lukemat.

 

P1220086

 Tomppa joutui jättämään leikin ensimmäiseen erään.

P1220103

Late höpöttää vanhuksia coast-to-coast tyyliin

 

 

"Nämä all farts - henkiset tapahtumat ovat mukava piristysruiske kauden keskellä, pelaajat pääsevät vähän lepuuttamaan hermojaan ja neppailemaan ilman liikaa mailan puristamista. Ensi vuonna tulemme vastaamaan samalla mitalla. Täsmärekryjen ja ottelukohtaisten sopimusten tekeminen on jo täydessä vauhdissa ensi vuotta varten."

 

Kanarianlintujen seuraava ottelu lauantaina 8.2, kun joukkue matkaa Myyrmäkeen EVU:n vieraaksi. Helmikuun ensimmäisen viikon teesinä pukukopin seinällä lukeekin "Pesukoneesta pesukoneeseen".

 

 

 

Tehot:

  • Allu 3+0
  • Jude 1+2
  • Ville 1+0
  • Late 1+1
  • Juhis 0+1
  • Esa 0+1
  • Jarppa 0+1
  • Ville 0+1
 
 

Jäähyt:

  • Allu 2min

P1220053

Raitapaitainen desantti Mirri leikki kameran edessä laupiasta samarilaista.

Muuten vihellykset kyllä menivät vierailijan eduksi ...

 

Joomla templates by a4joomla