Sunnuntai-ilta ja pohjois-Helsingin kolmikaukaloinen kiekkopyhättö. Kanarianlintulauma ja IHK. Ryminää, maali-iloittelua ja kaksi pistettä Kanarianlinnuille. Ja bisseä joukkueelle.

Tarkkaavainen lukija saattaa huomata, että vain reilu kuukausi sitten Kanarianlinnut vierailivat edellisen kerran Malmilla Itä-Helsingin Kiekon vieraina. Näin se menee, kun sarjassa pelaavat sekä IHK Gurut että IHK Starsit. Sitä se on kun ison seuran juniorimylly pyörii!

Saavun paikalle puoli tuntia ennen ottelua ja yritän katseellani löytää tilaa katsomosta. Kyynärpäätaktiikalla hivuttaudun vierasjoukkueen kenttäpuoliskolle ja huomaan tutun miehen katsomossa. Mr. "IHK Tappaja" "Milf Hunter" Lafif istuu katsomossa? Miten tämä on mahdollista? Selitys on yksinkertainen. KaVon tämänhetkinen kokoonpano on sen verran kova, että joukkueella on varaa istuttaa maajoukkuekassaria katsomossa silloin tällöin. Annetaan kaverille myös mahdollisuus huiliin, mikäli Marokon maajoukkueelle tulee yllättävä pikakutsu Sotshin olympialaisiin, onhan joukkue aivan "bubbling under" A-tason jääkiekossa.

Keltapaitainen vierasjoukkue lähtee otteluun kolmen kovan ketjun ja kahden vielä kovemman pakkiparin koostumuksella, viimeisenä lukkonaan Miika. Ensimmäisenä askiin heitetään ketju Allu - Jupe - Late sekä kovaakin kovempi pakkipari Tomppa - Stenkko. Kiekko jäähän ja pienen pompputtelun jälkeen saadaan peli painettua vastustajan päätyyn ja häkkiin Laten ja Allun tyylikkään yhteistyön tuloksena. Alkuhan on kuin juniorien MM-finaalista - samalla hiljennetään mylvivä kotiyleisö ja otetaan niskalenkki vastustajasta. Rauhoitetaan peliä, pistetään kova kovaa vastaan ja pistetään muutama pommi. Galle ja Olli tuntuvat nauttivan vastustajan pehmentämisestä. Ossi - Chun - Peltsi yrittävät samaa, parhaiten tässä onnistuu Chun joka hajoittaa vastustajan pleksin 2+2min arvoisesti. Ja tämän perään Tomppa sikailee ja tarjoaa viholliselle mahdollisuuden 5-3 -ylivoimalla. Tämä alivoima selvitään, mutta erän lopussa Allun kakkonen kostautuu, kun vastustaja tekee muutaman sekunnin jälkeen ylivoimamaalin Stenkon pohkeen kautta. Tästä sisuuntuneena Jupe ja Late painavat 7 sekuntia myöhemmin kiekon vastustajan häkkiin ja erätauolle päästään johtoasemista 1-2.

Toinen erä käynnistyy tasaisena vääntönä. Sitten tuomaripari äärijäykkä ja kieletön ottavat roolia ja passittavat 15 sekuntin sisään kolme Kanarianlintua jäähypenkille täysin turhaan. Ollin, Jupen ja Laten istuessa boxissa muut koittavat suoriutua alivoimasta mahdollisimman tehokkaasti. Ei auta, varsinkin kun Stenkko on kentällä. Vihollinen tekee 2 minuutin sisään kolme maalia joista yksi menee maaliin Stenkon pohkeen, yksi Stenkon mailan varren kautta. Äkkiä tilanne onkin 4-2 ja vierailijat lähtevät kovaan takaa-ajoon. Maaleja mätetään tasaisesti molempiin päätyihin ja toiselle erätauolle mennään tasalukemista 5-5.

Kolmas erä. Ryhtiliikeen paikka. Heti erän alussa päivän tehokkain Allu siirtää Kanarianlinnut 5-6 -johtoon neljännellä maalillaan. Ennen erän puoliväliä Jupe painaa päivän toisen häkin. Minuuttia myöhemmin Jude ja Esa täydentävät maalieron jo kolmeen häkkiin. Pieni kaunistelu vihollisille ja lopputulos 6-8 Kanarianlinnuille.

Kanarianlintujen seuraava peli keskiviikkona 15.1, kun NUPS2 saapuu Hyrylään. Tervetuloa paikalle jännittämään, venyykö voittoputki neljään otteluun!