Synkkääkin synkempi marraskuu on taas ohi. Yhtä aikaa itsenäisyyspäivän kanssa saapui monta toivottua asiaa. Valkoinen maa, Kanarianlintujen vierasottelu Malmilla sekä Mauno Kuulapää. Juuri näin, arvoisat lukijat. Luottotoimittajanne onnistui pummimaan kyydin Malmin kiekkopyhättöön ja seuraamaan lehtereiltä, kun keskisen Uusimaan kiakkovieraat onnistuivat rikkomaan vastustajan pelin ja varastamaan arvokkaat kaksi pistettä itä-Helsingin Ghetosta lukemin 6-7.

Ottelun alkuun on aikaa viisi minuuttia. Kopissa vallitsee syvä keskittyminen, ainoastaan Phil Anselmo näyttää huutavan mankasta ilmoille teiniuhoa. Äkkiä kovaäänien, naurunsekainen keski-ikäistyvän naisen ääni kajahtaa kirkkaasti ilmoiolle: "Ootteko te jostain maalta?" Näin iloisin terveisin ottelun Virallinen Toimitsijaesimies (ts. kirjuri) tervehti vierailevan joukkueen General Manageria. Noh, kyllähän sen nyt päältäpäinkin näkee, peliin tultiin kuitenkin Massey Fergusonilla ja päässä on Hankkija-lippis. Ei siitä silti niin isoa numeroa pitäisi tehdä. Lopulta syykin selviää. Nyt ollaan Hesaassa ja täällä kuulema pitäisi toimittaa ennen ottelun alkua hieno nimilista pelaajista toimitsijoille. Ja oikein nimmareilla varustettuna. Todennäköisesti kolmena kopiona ja notaarin leimalla varustettuna. Eihän maalaistollot sitä voi ymmärtää, hyvä kun osataan lukea ja kirjoittaa.

jolla ei ollut toimittaa joukkueen nimilistaa allekirjoitettuna ja kolmena kopiona ennen ottelun alkua. Hesassa kun asiat tehdään isosti eikä anneta kirjoitustaidottomien täyttää pöytäkirjaa, nääs! Pienen venkslaamisen jälkeen rauha palaa maahan. Toimitsijaesimiesnainen hyväksyy ruutupaperille hätäisesti kyhätyn pelaajalistan ("oliks Juhis ja Jude jo listassa? Mikä on kassarin numero? Entä nimi? Eiks Milf Hunter kelpaa?") ja keskittyminen jatkuu.

Hienointa aladivarikiekossa on jännitys siitä, millaisilla kokoonpanoilla joukkueet sattuvat olemaan liikenteessä. Otetaan esimerkiksi sunnuntai-illan prime time ottelu. Ennen peliä erään salaistakin salaisemman vakoiluorganisaation avulla saadun tiedon mukaan joukkueen kokoonpanossa piti olla kokonaista kolme kentällistä jätkiä, sen lisäksi että osa aktiiveista päättää jättäytyä leikistä sivuun ("eihän sinne edes mahdu pelaamaan"). Näin näytti vielä tunti ennen ottelun alkua. Kuitenkin jäälle luistelee vajaa kokoonpano. Onneksi ei olla missään Kolumbiassa, muuten näille oharin tehneille nimettömille pelaajille voisi käydä ohraisesti. Tällä kertaa ohrainen loppu taitaa olla ainoastaan pikkujouluissa, jonne herrat Olkkonen ja Juntheikki saavat toimittaa sanktiona lavalliset ohramallasjuomaa.

Sunnuntai-illan kiekkohuumaa oli saapunut seuraamaan huomattava (5!) määrä katsojia. Ja millainen thrilleri olikaan katsojille tiedossa. Tasaista vääntöä molempiin päätyihin (tai noh, 19 torjuntaa vs. 43 torjuntaa). Tiukkaa taistelua kiekoista (jos ei muuta niin omien pelaajien kanssa, vai mitä Tume?), uhrautumisia joukkueen edestä (aivotärähdys vrt. edellinen) ja henkilökohtaisten tehojen tavoittelua. Maali-iloittelu aloitettiin ajassa 02.18, kun Chun karkasi oman pään b-pistealoituksesta ja pisti kiekon häkkiin ohi vastustajan kassarin. Jotta peli pidettiin tasaisena, päästettiin vastustaja tasoihin 12 sekuntia myöhemmin, ja samalla tahdilla mentiinkin sitten toisen erän loppuun saakka ennen kuin Kanarianlintulauma pääsi tuikkaamaan johdoksi lukemat 4-3, tekijänä Allu, Stenkon ja Takareisi-Villen hienon esityön ansiosta.

Kolmanteen erään Kanarianlinnut pääsivät siis lähtemään yhden maalin etulyöntiasemasta, Milf Hunterin torjuttua vaatimattomat 26 kertaa vastustajan 14 vastaan.

KaVo on aina ollut vieraskorea joukkue. Varsinkin erien alut on höntsätty ja annettu vastustajalle vapaat kädet tehdä mitä haluaa. Näin tälläkin kertaa; Alle minuutin pelin jälkeen kotijoukkue tasoitti tilanteeksi 4-4, ennen kuin keltapaitainen vierasjoukkue siirtyi kahden maalin johtoasemaan (tekijöinä Allu ja Takareisi-Ville). Tällä kertaa johtoasema säilyikin, ja seitsemäs maali päästiin iskemään tyhjiin vain 19 sekuntia ennen loppua, taaskin Takareisi-Villen työstämänä. 8 sekuntia ennen loppua päästetty vastustajan 6-7 -kavennus ja kaksi vaarallista laukausta viiden viimeisen sekunnin aikana oli sitten vain pelkkää kuriositeettiä ettei ottelu olisi näyttänyt liian murskaavalta.

Ottelun jälkeen Malmilta siirtyi joukkueen bussiin joukkueellinen hymyileviä miehiä. Turvatoimet ovat kovat - ollaanhan kuitenkin Itä-Helsingissä mistä kaikki kovat räppärit ovat kotoisin. Ei voi tietää, kenellä vastaantulijalla on stiletti valmiina, jos ei muuta niin renkaiden viiltelyä varten.

Tärkeät kaksi pistettä Malmilta ennen joulutaukoa saanevat jatkoa tulevana viikonloppuna, kun joukkue matkaa Porvooseen U-Legendojen vieraaksi.