Harvemmin käy niin, että kahdella päästetyllä maalilla häviää vitosdivarin kamppailua. Eilen kuitenkin kävi niin, kun EsPa vei ja Kanarianlintujen sulat vaan pöllysivät 1-2 vierasvoittoon päättyneessä ottelussa. Osansa soppaan antoi tuomarikaksikko "sin cohones", joiden pillit katosivat taskuihin siinä vaiheessa kun peli alkoi kuumeta. If you can't stand the heat, stay out of the kitchen!

Kerrottakoon nyt heti vastaukset ennakossa esitettyihin kuumiin kysymyksiin. "Ei". "Ei". Myös kolmannen kysymyksen vastaus on "ei". Ilkeät skapparit eivät olleet myötämielisiä alokas Judea kohtaan, iltavapaita ei myönnetty vaan tuo kulmavääntäjien kauhu, Kanarianlintujen Lihaskimppu joutui jäädä kasarmille harjoittelemaan punkkapinkan väsäämistä. Ehkäpä sitten seuraavalla kerralla, mikäli liikaa syödyt sotkun kermamunkit eivät hidasta vauhtia...

Ja sitten itse otteluun. Edellisen kotiottelun ennätysyleisön (5) aiheuttamien järjestyshäiriöiden takia GM sopi viime hetkellä, että ottelu pelataan suljetuin ovin. Hyrylän jäähallilla olikin lukuisa joukko kimpaantunutta yleisöä, joka purki tuntojaan autoihin, lähialueen kauppojen ikkunoihin ja viattomiin ohikulkijoihin.

{youtube}tK7bgxtCcrQ{/youtube}

Sitten itse ottelun tapahtumiin. Lähteet joukkueen sisäpiiristä kertoivat, että ennen ottelun alkua kopissa oli hyvä fiilis. "Joukkue oli valmistautunut hyvin koitokseen. Olemme kärsineet viime aikoina useista vakavista sairaspoissaoloista [useampi mykoplasmatapaus ja yksi epävarma, mutta vaikeasti hoidettava verruca vulgaris fallos --terveyskeskuksen arkistonhoitajan huomautus]. Silti joukkuehenki on ollut kopissa todella hyvä. Yksi syy tähän oli pitkien neuvottelujen päättyminen erään joukkueemme työmyyrän agenttien ja GM:n kanssa. Toisaalta lähestyvät pikkujoulut aiheuttavat hiljaista kunnioitusta joukkueemme rookie -osastolla. Hurjat tarinat erinäisistä tulokasriiteistä ovat saaneet puheliaammankin kaverin vaikenemaan, eikä erinäiset kansaa puhuttaneet telakoitumiskeskustelut ole ollenkaan vähentäneet jännitystä."

Tätähän se pelaajan arki on.  Latteita kommentteja tyhjänpäiväisistä tapahtumista ja seuraaavan saunaillan odotusta. (GM:n mainos tähän väliin, the Päättäjäisristeilyyn on 155 päivää, reissut tulevat kohta myyntiin!)

Koskapa koko kapteenisto oli estynyt pelaamasta, oli joukkueella kasassa harvinainen kapteenisto. Rookie-päällikkö Palmu oli ylennetty Il Capitanoksi. Hänen rinnallaan häärivät loistavaa taustatukea antaneet #14 ja #79. "Tästä ei seuraa kuin sanomista", kommentoi joukkueen nestoriosasto valintoja.

#75 suoritti matsia edeltäneen pep talkin antaumuksella. "Siellä puhuttiin ja käytiin läpi koko suomalaisen miehen tunneskaala. Muisteltiin Pähkinäsaaren rauhaa vuonna 1323, käytiin läpi iso- ja pikkuviha ja muisteltiin suuria keväiden '95 ja '11 otteluita. Loppuun tuli vielä pari kyyneltä ja 'jätkät, tää on sitä mitä mä oon aina halunnut, tehkää musta ylpeitä' - henkinen vuodatus, samanlainen mitä Mongolialainen votku aiheuttaa".

Sitten itse otteluun.

Ensimmäinen erä. Vihollinen liikkeellä about samanlaisella kokoonpanolla. Kolme ketjua ja kaksi väsynyttä pakkiparia, siitä on vitosdivarin laatukiekko tehty. Ensimmäisestä erästä ei jäänyt paljoa kerrottavaa. Neljätoista tylsää minuuttia, jossa mustapaitaiset jätkät roiskivat kiekkoa KaVon päätyyn ja yrittivät järisyttää puolustajia Uskomattomilla Pusuillaan. Tai sitten ei. "En ole ennen nähnyt tämänkaltaista pelikirjaa, mustat luovuttavat kiekon aktiivisesti keltaiselle roiskimalla sen päätyyn jostakin kahden siniviivan väliltä. Tämä johtaa pitkään kiekkoon 75% tapauksista. 25% tapauksista taas keltainen pakki on nopeampi, avaa kiekon huonolla ristisyötöllä mustan lapaan ja kuvio toistuu alusta". -tuntematon "urheilulehden" toimittaja.

Mitä tuo yksi tapahtumarikas minuutti sitten piti sisällään? Noh, ensimmäiseksi vastustajan pitkänhuiskea #18 suoritti päähän kohdistuneen taklauksen Hello Kittylle. Ja vähän myöhemmin sitten vihollisen linimentinkatkuinen #8 rankaisi ylivoimalla maalin kulmalta. "Iän tuoma rauhallisuus oli selkeästi eduksi tässäkin tilanteessa. AP ehti ajautua tilanteesta ohi samalla kun vastustaja viritti laukausta. Lopputuloksena kiekko tyhjään maaliin", kertoili aitiopaikalta tilanteen nähnyt #6.

Toinen erä jatkettiin samalla linjalla. Tylsää hokia, mitä nyt kaveri viritteli useammankin kerran virveliä Kanarianlintujen tuulennopeiden laitureiden kainaloihin. Ja tässä sen taas huomaa. Kauhean metelin pitäminen auttaa - yleensä. Jarppa koukkasi oman maalin takana kaverilta kiekon pois takaapäin, kauhea älämölö ja jarppa kakkoselle. Noh, eipä toiminut enää toista kertaa. Kallelle maila kaikesta pyhimpään sellaisella tarmolla, että tulevillakin perheenlisäyksillä on vielä arvet muistutuksena. Mitäs rohkeat tuomarimme tekevät? "Kiekontavoittelutilanne ja vahingossa maila lipesi, pelaa!" Mitäs tapahtui sille "jokainen on vastuussa omasta mailastaan" -mantralle?

Ainiin, tehtiinhän erässä yksi häkkikin. Jarppa voitti oman pään aloituksen, ja syötti kiekon Fiilikselle. Vanhana futarina Fiilis toimitti kiekon yhdellä pohjekosketuksella Hartikalle, joka kavensi lukemat 1-1:een juuri ennen erän loppua.

Toisella erätauolla kapteenistomme pyrki taas herättelemään joukkuetta. Lienevätkö sankaritarinat Braveheartista, Avatarin urheista Na'vi -sotureista ja ilmeisen suositusta Peter Jacksonin debyyttielokuvasta poimitusta Lionel Cosgrovesta saaneet joukkueen uutta asennetta, koska kolmannessa erässä Kanarianlintulauma oli selkeästi valmis taistelemaan. Pommeja jaettiin. Kiekko karvattiin. Häirittiin vihollista kaikin mahdollisin keinoin. Ja sitten kaveri tekee maalin. "Uskomatonta, matsissa on kaksi pakkien virhettä ja molemmista rangaistaan", manasi pakkikaksikkomme Gommi ja Bommi suihkussa samalla, kun omaan suoritukseensa ilmeisen tyytyväinen #5 naureskeli partaansa.

Vähän lisää vauhtia ja taklauksia, puolin jos toisin. Villeä ajetaan polvitaklauksella, jätkiä hakataan käsille ja tuomarit viheltelevät muniinsa. Tämä lupaa hyvää.

Viimeiset viisi minuuttia painittiin kaverin päädyssä ja haettiin kuumeisesti tasoitusmaalia. Ja välissä kärsittiin illan toinen #72:n jäähy. Lopussa vielä kaveri tarjosi tasoituspaikkaa ottamalla jäähyn. Noh, eipä siitä mitään tullut. #17 ajettiin sääntöjen vastaisesti päähän vastustajan kulmassa. Kaverille aivotärähdys ja talutuskuntoon samalla, kun vihollinen heittää kiekon meidän päätyyn. Urhea tuomarikaksikkomme vilkaisee toisiaan eikä vihellä pilliin. Peli jatkuu vaikka kaveri loukkaantuu, samalla Kanarianlinnut menettävät viimeiset 15 sekunttia kun eivät pääse hyökkäysalueelle.

Perkele.

kolhittu

"Puhdas taklaus teettää yleensä tällaista jälkeä näissä sarjoissa"

Kirvelevä tappio. 1-2. Pienimmät mahdolliset luvut. Kaverit antoivat kaikkensa. Hyvää taistelua, ja vastustaja pelasi hyvin keskialueen tukkoon. Tasaväkinen ottelu, ja helmikuussa tulee olemaan mielenkiintoinen kamppailu Espoonlahden ladossa. Mikäli kuuluisaa Espoonlahden Romahdusta ei ole tapahtunut.